Promoure l’estalvi energètic a partir de la rehabilitació d’edificis. Sobre aquesta mesura van debatre els prop de 200 professionals que dijous passat, dia 24, van participar a la
Jornada sobre rehabilitació energètica d'edificis que va tenir lloc al TecnoCampus. La jornada estava organitzada pel mateix parc tecnològic amb el Col•legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d'Edificació i l'Ajuntament de Mataró i s'hi van debatre accions per tal de fomentar aquest estalvi energètic mitjançant la rehabilitació, i que a més permetrien dinamitzar el sector de la construcció.
L'impuls a la rehabilitació prové de la directiva europea que estableix com a objectiu aconseguir un 20% de reducció de la factura energètica sense reduir els nivells de comfort de la població; que un 20% de l'energia provingui de les renovables; i que s'emetin un 20% menys de gasos d'efecte hivernacle.
Per part de la Generalitat, Cristian Paños, tècnic de l'Institut Català d’Energia, va destacar que la Certificació Energètica d'Edificis és l'instrument per sensibilitzar la població en aquest àmbit, ja que a la llarga els futurs compradors o llogaters els servirà per comparar ofertes i serà un factor més de compra.
La Certificació Energètica d'Edificis ja és obligatòria per a edificis de nova construcció, i de fet la seu del TecnoCampus al Rengle, on s'ha celebrat la jornada, té la màxima qualificació.
La presentació de la jornada va anar a càrrec de Miquel Rey, president de la Fundació TecnoCampus Mataró-Maresme; Marcos Faúndez, director de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró; i Toni Floriach, vicepresident i delegat del Maresme del Col•legi d’Aparelladors de Barcelona, que han destacat els beneficis de la col•laboració per posar a l'abast dels professionals recursos de formació.
Comentaris