El judici per acomiadament improcedent de l’empresa Secopal va quedar ahir vist per sentencia. La jutgessa encarregada del cas haurà de determinar ara les indemnitzacions que cobraran els 160 treballadors afectats pel tancament. La plantilla vol arribar als 45 dies per any treballat i per això ha accedit a retirar la demanda digirida contra les persones físiques –els propietaris de l’empresa- i mantenir únicament la causa contra l’empresa principal, Secopal, i la patrimonial, Ancor S.L. A canvi, els propietaris hauran de fer front a una part de les indemnitzacions, mentre que la resta s’obtindran de la venta del patrimoni que encara té Secopal i Ancor, així com del fons de garantia salarial (Fogasa).
Aquest és el principi d’acord al que van arribar la direcció i els treballadors de Secopal, i amb el que la plantilla confia en aconseguir la máxima indemnització, de 45 dies més els salaris de tràmit. El representant legal dels treballadors, Francesc López, va destacar el canvi d’actitut dels propietaris de Secopal, que inicialment oferien només una indemnització de 20 dies per any treballat. “L’empresa ha entrat en raons”, va afirmar López, circumstància que el lletrat va atribuir al “risc manifest que algú més sortís condemnat”.
La quarentena de treballadors de la planta de Secopal situada a Canena (Jaén), es van unir als seus companys mataronins per assistir al judici. La vista pública es va celebrar ahir als Jutjats de Mataró amb més d’una hora i mitja de retràs. Durant el judici, el representant legal dels treballadors, Francesc López, va aconseguir que la jutgessa acceptés considerar que l’acomiadament es va fer efectiu el 26 de març. En aquesta data es va aturar la producció, tot i que la plantilla es va mantenir als seus llocs de treballs fins a mitjans del mes de maig, quan la jutgessa va decretar l’embargament preventiu de bens.
Comentaris