Presentació del premi Helena Jubany. Foto: Ajuntament
Presentació del premi Helena Jubany. Foto: Ajuntament

Premi Helena Jubany: un clàssic de la cultura a Mataró

El premi literari per a narracions curtes o recull de contes convoca la seva 17a edició, plenament consolidat

El Premi Helena Jubany de literatura és una de les cites culturals més consolidades de Mataró. Enguany arriba a la seva 17a edició, la qual s'acaba de convocar, i com sempre premia les narracions curtes o recull de contes per a ser explicades. L'objectiu del guardó, a banda de promoure aquest tipus de literatura, és retre homenatge a la mataronina Helena Jubany (assassinada l'any 2001 a Sabadell) i el seu amor pels llibres. El cas de la seva mort segueix avui obert per la via judicial, 23 anys després. 

El premi està dotat amb 3.000 euros i l’obra guanyadora es publicarà al diari Ara i al web de l’Associació Cultural Helena Jubany. A banda es podrà escoltar al podcast 'La maleta de l’Helena'

El guardó està convocat per l’Associació Cultural Helena Jubany i Lorente, la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i el diari ARA convoquen el premi. El consistori mataroní aporta el 35% del cost del projecte d’edició de l’obra premiada. 

Per optar al premi cal presentar narracions curtes o reculls de contes inèdits, originals i escrits en llengua catalana i que siguin breus, adreçades a un públic que tingui de 12 a 99 anys. El termini d’admissió dels treballs finalitzarà el dia 1 d’octubre de 2024 i els treballs es poden adreçar a qualsevol de les tres biblioteques públiques de la ciutat. L’autoria pot ser individual o col·lectiva i cada participant podrà presentar una sola obra.

El jurat estarà format per Elvira Carrió, inspectora d’Educació, Esteve Guardiola, narrador oral i llibreter de Buc de Llibres, Carme F. Villabol, guanyadora del 16è Premi Helena Jubany, Núria Ribas, directora de la biblioteca Frederic Alfonso i Orfila de Sentmenat, M. Àngela Serra, bibliotecària, en representació de les biblioteques públiques de Mataró, Roser Trilla, professora de llengua i literatura de l'institut Satorras, i Joan Jubany, secretari del jurat. 

A l’hora d’emetre el veredicte, el jurat tindrà en compte la qualitat literària de les obres presentades i el fet que tinguin característiques tals que les facin adequades per a ser transmeses oralment sense que calguin adaptacions posteriors. El lliurament del premi es farà el dia 2 de desembre d'enguany.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive