Com conduir en patinet o bicicleta per Mataró
Com conduir en patinet o bicicleta per Mataró

La Policia Local promou dues sessions sobre com moure’s amb bicicleta i patinet per Mataró

Les sessions obertes a la ciutadania volen millorar la seguretat i reduir els accidents de bicis i patinets i es faran els dissabtes 26 de febrer i 12 de març

La Policia Local de Mataró promourà els dissabtes 26 de febrer i 12 de març dues sessions de formació, presencials i online,  sobre com moure’s per la ciutat. Unes jornades obertes a la ciutadania per aclarir conceptes a l'entorn de la nova ordenança de mobilitat, en especial per la implantació de l'anella ciclista i els drets i deures de vehicles a motor, bicicletes i patinets elèctrics. 

Els usuaris de bicicletes i patinets elèctrics són precisament els principals destinataris de les dues sessions, davant de l'augment d'accidents registrats per aquests vehicles (en paral·lel a la popularització dels mateixos) durant els darrers dos anys. Segons dades de l'Ajuntament, el 2021 es van regsitrar 51 accidents de patinets, per tan sols 3 el 2019. 

Durant aquestes dues jornades, els experts de la Policia Local es dedicaran a millorar els coneixements i la capacitació dels conductors per circular amb patinets elèctrics i bicicletes, millorar-ne la seva seguretat i reduir el risc d’accident de trànsit. Les sessions es faran els dissabtes 26 de febrer i 12 de març, en format presencial a l’edifici de Via Pública a les 9 del matí i, a les 11h, en format telemàtic via Zoom. Són gratuïtes i cal inscripció prèvia.

Les sessions es duen a terme un cop ha entrat en vigor la nova ordenaça de mobilitat de Mataró, que dedica especial atenció a pacificar i conciliar la circulació de vehicles per millorar la qualitat de vida i salut de les persones. L'objectiu és prioritzar la circulació a peu i la mobilitat sostenible, traient de les voreres les bicis i els patinets elèctrics i garantint-los una circulació segura per la calçada.

 

Comentaris (13)

pepe Fa 5 mesos
Porque no se ponen policias de paisano i incautan el patinete o bici que ba porla acera sin respetar nadie? La rambla el camino Real con obras y primero pasan ellos, la acera entre jaime recoder y la estacion pasan continuamente ¿ No se a enterado el ayuntamiento? LOs que no cobramos del ayuntamiento si que nos hemos dado cuenta aber si espabilais un poco y poneis policias de paisano Estamos Artos de que hagan slalom con notoros yo les doy un empujonpara que se den cuenta
8 apellidos catalanes Fa 5 mesos
Felicitats! Molt bo l'acudit aquest!!! jejeje. Les sessions les donaràn els pocs policies que no estàn de baixa...
Josep Fa 5 mesos
Sancions si o si, pro com es pot sancionar a qui no es pot identificar, per no portar matricula i que al no tenir cap seguro de responsabilitat ni de accidents, fot al camp rapidament del lloc dels fets. Matricules ja !!
Marcos alucino Fa 5 mesos
A no ser que regalen chocolate o churros no va a ir ni el tato
jau Fa 5 mesos
El problema es que encara hi ha la mentalitat de que el patinet és un juguet i no un vehicle. Això s'hagués hagut de preveure abans de que es posessin a la venda, i fer-los anar tots matriculats i amb assegurança. I les bicicletes igual (recordo que fa molts anys les bicicletes portaven una placa per circular pel carrer). Ara és tot campi qui pugui i si tens un accident amb un patinet no hi ha cap cobertura legal.
Si no se sanciona... Fa 5 mesos
Si no se sanciona, no n'aprendran.
És una broma, no? Fa 5 mesos
Deu ser una broma del Capgrós aquesta notícia, no?
Qui s'hi apuntarà? Fa 5 mesos
Us penseu que els que circulen a tota velocitat per voreres i zones de vianants s'apuntaran a alguna sessió? O els que en van dos en un patinet? O els que hi van consultant el mòbil i porten cascos? O els que van per tot arreu contra direcció? O els que porten dos nens en una bicicleta? Quan penseu posar agents al carrer?
Carles Fa 5 mesos
Coses elementals a la conducció de qualsevol vehicle que circuli entre altres vehícles com per exemple l'us d'intermitens i la comprensió del seu significat. El haguè dibuixat unes ratlles sl terra no desmereix ni el*limina una conducció responsable.
Que s'hi apuntin tots els agents Fa 5 mesos
Que s'hi apuntin tots els agents de la Policia Local de Mataró que, pel que sembla, no saben el que diu l'Ordenança de Mobilitat perquè no la fan complir.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive