Campanya de poda d'arbres a Mataró. Foto: Ajuntament
Campanya de poda d'arbres a Mataró. Foto: Ajuntament

Poden prop de 2.000 arbres de Mataró

La campanya d'enguany afecta sobretot plàtans, moreres, tipuanes i palmeres, i prioritza els llocs on s'han detectat més incidències

Prop de 2.000 arbres de carrers, places i parcs de Mataró seran objecte de poda durant la campanya de 2024, que es duu a terme aquests mesos de febrer i març a la ciutat. L'objectiu és evitar les incidències que generen aquests arbres, així com per facilitar que es mantinguin sans

Segons ha informat l'Ajuntament, la campanya va començar la setmana passada, i entre els 2.000 arbres n'hi haurà, sobretot, d'espècies com ara els plàtans, moreres, tipuanes i palmeres. Bona part de la poda anirà a càrrec d'una empresa externa, amb un contracte de 90.000 euros, mentre que la resta l'assumirà la brigada municipal.

Per què es poden els arbres? Principalment per dos motius. Per una banda, per resoldre les incidències a la via pública que genera el seu creixement. Per exemple per la proximitat de les branques a les façanes d’habitatges; afectació a la senyalització vertical, als semàfors o a serveis com línies elèctriques i de telefonia; interferència amb l’enllumenat públic; o incidències amb la fructificació dels arbres (quan els fruits cauen i embruten al terra, per exemple)

D'altra banda, també es poda per facilitar el creixement natural i saludable dels arbres. Per exemple, per reduir problemes fitosanitaris provocats per malalties de l’arbrat o insectes, de cara a evitar les problemàtiques plagues que a vegades afecten l'arbrat viari de la ciutat. L'anomenada "poda de formació", per la seva banda, serveix per potenciar l’estructura natural de l’arbre i la seva adaptació a l’indret on està plantat; mentre que la "poda de neteja" elimina branques seques o malformades, o brots que malmeten la configuració estructural de l’arbre; i la poda de brocada elimina un percentatge elevat de brancam per reconduir greus defectes de formació.

Les restes de poda es recullen, trituren i emmagatzemen per aprofitar-les com a capa de matèria orgànica que s’utilitza per cobrir i millorar els parterres i zones verdes.


 

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive