La plaça amb formes circulars, al sector del Rengle. Foto: Ajuntament de Mataró
La plaça amb formes circulars, al sector del Rengle. Foto: Ajuntament de Mataró

Una plaça de figures circulars per rubricar el Rengle

El barri del litoral mataroní continua la seva urbanització amb una nova plaça singular, mentre s'anuncien noves promocions a Iveco-Pegaso

El sector del Rengle, el barri litoral mataroní on s'ubica el TecnoCampus i noves promocions d'habitatges d'alt standing, ja està gairebé del tot urbanitzat. La nova plaça que es va inaugurar divendres passat, dia 18, rubrica un sector que va començar a prendre forma fa 10 anys amb la inauguració del parc universitari i empresarial, i que ha estat un dels pols d'atracció que ha fet créixer en habitants la capital del Maresme en els darrers anys. 

PUMSA ha finalitzat les obres d'urbanització d'aquesta nova plaça, considerada urbanísticament "zona verda" tot i que ara mateix el verd no hi predomina pas. És una plaça dura ubicada entre el passeig de Marina i els carrers de Cabrils, Caldes d'Estrac i Vicens Vives. La setmana passada va finalitzar la pavimentació, el drenatge, la instal·lació d'enllumenat, la jardineria i el mobiliari urbà.

La plaça té alguns elements peculiars, com ara el seguit de figures circulars que la conformen, dues d'elles amb paviment de sauló i la tercera, més gran, amb grades concèntriques que conformen un mirador cap al mar. Pel que fa a l’enjardinament, s’han plantat 69 arbres- També s’ha instal·lat enllumenat amb tecnologia LED, en columnes de 5 i 12 metres d’alçada. Les obres han estat executades per l’empresa Hercal Diggers, SL amb un cost total de 708.000 euros. 

Vista nocturna de la plaça del Rengle. Foto: Ajuntament

Vista nocturna de la plaça del Rengle. Foto: Ajuntament

L'alcalde, David Bote, va visitar divendres passat la plaça, un cop oberta als vianants. Amb aquest pas endavant es completa gairebé del tot la urbanització d'El Rengle, tot i que encara queda una illa, entre el carrer Cabrils i el Passeig del Rengle, pendent de desenvolupar. 

El repte ara és donar forma a l'àmbit d'Iveco-Pegaso, que separa el Rengle de la Ronda Barceló i l'estació de Rodalies. La construcció de la Torre de Solvia i l'allargament del Passeig de la Marina i el Parc de Mar han estat un primer pas, que tindrà continuïtat amb una nova promoció, Eteric Residencial, a càrrec d'ASG Homes: dos edificis de 15 i 7 plantes, respectivament, amb un total de 119 habitatges. El projecte inclou força luxes per als futurs residents, com ara dues piscines, gimnàs o espai de coworking

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive