La Plaça de Cuba controla tecnològicament el seu aforament
La Plaça de Cuba controla tecnològicament el seu aforament

La Plaça de Cuba controla tecnològicament el seu aforament

L’Ajuntament estrena un sistema innovador de control que regula l’accés i repassa que tothom qui entri al mercat de la Plaça de Cuba porti mascareta

En temps de Covid-19, a Mataró no s’han deixat de banda l’activitat dels mercats, tant els sedentaris com els permanents. No només això, sinó que l’Ajuntament ha aprofitat per implementar un sistema tecnològic a la Plaça de Cuba que serveix per controlar l’aforament (que està acotat per la normativa) o que tothom qui entra porti la mascareta.

L’Ajuntament ha pogut implementar aquest sistema gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona de 17.058,82 € destinada a la digitalització dels mercats. A l’interior de la Plaça de Cuba s’han instal·lat cinc sensors 3D Xovis PC2S, els més avançats en el mercat, que utilitza la intel·ligència artificial, un a cadascuna de les portes d’accés exteriors i un a l’accés per la porta de l’ascensor del pàrquing.

Una pantalla amb la informació

Els clients que hi accedeixen disposen d’informació de l’aforament en temps real mitjançant una pantalla a cada accés, que informa el visitant si pot passar o si l’aforament està complet i no es pot entrar al recinte. A més, aquesta tecnologia detecta si els clients porten o no mascareta quan entren al recinte.

El nou sistema permet obtenir dades sobre el perfil dels usuaris del mercat, els dies i hores de més visites, les portes d’accés més utilitzades i permet també actualitzar l'aforament del mercat en temps real depenent de circumstàncies concretes. Aquesta informació la rep automàticament el personal que gestiona el Mercat, cosa que suposa un control més eficient i permet fer les actuacions necessàries per garantir l’acompliment de la normativa en temes d’aforament i detectar infraccions, com no dur la mascareta. El control d’aforament digital es complementa actualment, i fins a la seva consolidació entre els clients, amb personal de control d’accés els dies de més afluència (dijous, divendres i dissabte).

L’aforament actual del Mercat de la Plaça de Cuba encara és el 50%  de la seva capacitat, a causa de la limitació per la pandèmia que tenen vigent els establiments d’alimentació segons la Generalitat de Catalunya.

 

Comentaris (1)

juan Fa 4 mesos
YA de paso seria muy interesante que la administracion hiciera cumplir ciertas normas a los paradistas, alguno empieza a montar la parada a las 8 cajas por medio, hielo por todo lados, agua etc,etc. si la apertura es alas 8 a esa hora tienen que estar montadas, una cosa es algún percance puntual y otro muy distinto que sea costumbre.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive