Manuel Cusachs signa l'article sobre el greu temporal marítim de fa cent anys a Mataró
Manuel Cusachs signa l'article sobre el greu temporal marítim de fa cent anys a Mataró

La placa de la casa on va viure i morir Miquel Biada

Manuel Cusachs es queixa que la placa de la casa del carrer de Sant Antoni on va viure i morir Miquel Biada no es restauri ara que és el 175è aniversari

Ja al final dels actes del 175 aniversari del ferrocarril de Barcelona a Mataró (1848-2023), la placa que hi ha la façana del carrer Sant Antoni, número 18, on Miquel Biada “hi va viure i morir” està igual. És a dir: que degut al pas dels anys costa molt de llegir. Vaig proposar, insistentment, que es repintés les lletres que diuen: “Aquí vivió y murió D. Miguel Biada, activo propulsor del primer ferro-carril de España. Mataró a
su hijo 1848-1910”.

No entenc com no s’ha fet. Se m’ha dit que calia fer tràmits “molt complicats”. El resultat?: tot segueix igual. I la placa continua sense repintar i ningú no la llegeix.

Fa 25 anys (el 1998, l’any del centenari de l’Agrupació Científico-Excursionista (ACE), la placa del Carreró, número 39, on va néixer Josep Puig i Cadafalch, també s’havia descolorit. Solució?: Xavier Brullet (E.P.D.), soci de l’ACE (on hi tenia la seu social), sense encomanar-se a ningú ni demanar cap permís un bon dia va fer posar una bastida i dos voluntaris dels que no desvetllarem els cognoms (Joan i Francesc) la van repintar, gràcies al qual encara es pot llegir.

No entenc -i perdonin la meva ignorància- quins tràmits tan difícils són aquests que dificulten fer una simple repintada de les lletres d’una placa que, l’any 1910, fou posada pel propi Ajuntament de Mataró.

A més vaig suggerir fer davant de la casa: ”on va viure i morir” Biada, un senzill acte recordant l’esdeveniment. Ni una cosa ni l’altre.

Cada vegada que passo pel davant me la miro i em venen ganes de fer el què es va fer a la de la casa natal de Puig i Cadafalch.

La casa on va viure i morir Miquel Biada
La casa on va viure i morir Miquel Biada


Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

Arxivat a:

Comentaris (6)

Per què celebrem el tren? Fa 3 mesos
Tenim el primer tren d'Espanya, i només una estació i plena de delinqüents. A Sabadell tenen 8 estacions de tren, a Terrassa, set; al Masnou, dues; a Vilassar, dues... I nosaltres aquí presumint de tren... Que en som, de burros!.
Terenci Fa 3 mesos
Quina importancia te saber que Biada va viure i morir en aquella casa? Algú m'ho pot explicar? Sincerament no hi trobo la rellevança.
Joan Fa 3 mesos
Joan i Francesc yo mapunto per repintar la.
Judith Fa 3 mesos
Miquel Biada era defensor de l'esclavisme fins i tot despres de que s'abolís l'esclavisme. Potser per aixo no cal gastar diners publics per llegir mes clar on va viure i morir. Si a algú li interessa tant, que agafi una escala i ho pinti ell.
matarní Fa 3 mesos
poc s´ha parlat de l ´origen dels diners per el ferrocarril
No hi ha res a fer... Fa 3 mesos
Uff, quin Ajuntament! Si avises la policia local per algun acte d'incivisme, et contesten que "no tenen cap unitat disponible"; si han de pintar una placa, "els tràmits són molt complicats". Hem de felicitar aquest Ajuntament per l'ampli repertori d'excuses que té per no fer les coses.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive