Imatge de l'interior del centre. Foto: Mataró Parc
Imatge de l'interior del centre. Foto: Mataró Parc

PDeCAT de Mataró, contrari a l'ampliació del Mataró Parc

La formació hereva de Convergència ataca el model urbanístic d'antics governs de PSC i ICV.

El Partit Demòcrata Català de Mataró ha emès un comunicat en el que es mostra totalment contrari a la possible ampliació del Mataró Parc, després que una sentència hagi donat la raó als gerents del centre comercial en la seva intenció de poder construir 30.000 metres quadrats més. El partit, antiga Convergència i amb el grup municipal com a soci de govern juntament amb el PSC, ha assegurat que aquesta sentència "suposa una alteració del règim jurídic vigent a Catalunya i produeix una greu limitació de les competències de la Generalitat".

El partit diu que vol defensar la dinamització de centres comercials a l'aire lliure i no a la perifèria

La formació explica en el text que volen afavorir un model comercial que serveixi de cohesió social i territorial: "estem a favor d'un comerç urbà que generi paisatge urbà amb valor cultural i diversitat cultural on es troba el producte de qualitat". Recorden que les lleis catalanes han intentat "protegir aquest model proper i mediterrani, no dispers a les perifèries". En aquest context, afegeixen, són contundents: "ens oposem a qualsevol ampliació dels actuals centres comercials periurbans sempre i quan no obeeixi la dinàmica d'establir a la perifèria tot allò que no tingui cabuda al centre urbà".

El partit anuncia que iniciarà ronda de contactes amb actors implicats per estudiar el possible impacte i, en cas de produir-se, "garantir les millors compensacions als set eixos comercials de Mataró".

Pel partit, cal dinamitzar el comerç viu de la ciutat i recuperar el projecte "de convertir l'eix Riera-Santa Maria-Plaça Santa Anna en un centre comercial a cel obert, atractiu culturalment, comercial i gastronòmicament i amb una plaça de Cuba, de les Tereses i plaça Gran cada vegada més atractives i amb més activitat". Recorden que durant molts anys "el govern de la ciutat dirigit pel PSC amb pacte amb ICV ha prioritzat actuacions que fomentaven l'especulació urbanística", i no volen que ara es repeteixin errors del passat, indiquen.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive