Dispositiu policial al Palau, quan es va produir una baralla a cops de matxet. Foto: R. Gallofré
Dispositiu policial al Palau, quan es va produir una baralla a cops de matxet. Foto: R. Gallofré

Redacció

El Palau, un niu de problemes

Veïns del barri denuncien inseguretat, delinqüència, ocupacions i deixadesa de l’Ajuntament

“Porto 40 anys vivint al barri. Ara és el pitjor moment per viure-hi.” Contundent i sense pèls a la llengua. És Aurora Gironès, antiga presidenta de l’Associació de Veïns del Palau i persona molt vinculada al teixit social d’aquest veral de Mataró. Gironès reconeix que “si pogués, marxaria del barri i de Mataró.” Creu que la situació és especialment caòtica al Palau però que alguns dels seus problemes tenen rèplica a bona part dels barris de la ciutat: “Mataró està deixada de la mà de Déu. Està feta una pena aquesta ciutat.”

Aurora Gironès enumera els problemes del Palau: “Inseguretat, delinqüència, ocupacions... L’altre dia van cremar quatre cotxes a la una de la matinada. Va coincidir quan la policia no feia el torn de nit. Tinc 68 anys i mai havia tingut por. Ara és terrible. En segons quines hores no t’atreveixes a sortir al carrer.” I encara menys quan no hi ha llum; dijous a la tarda una nova averia elèctrica va deixar sense subministrament els carrers del barri. L’antiga presidenta de l’Associació de Veïns del Palau destaca que ha parlat del tema amb l’alcalde, David Bote: “Diu que estan fent coses, però jo em pregunto què coi fan. Tenim la sensació que no fan res. Ens sentim indefensos.”

Indefensió i deixadesa per part del govern local són sensacions que, en certa manera, comparteix l’actual presidenta de l’associació de veïns, Vanesa González: “Fa poc vam estar amb els semàfors sense funcionar durant tres dies.” De totes maneres, ella s’ho pren amb més resignació que l’antiga presidenta de l’associació: “Suposo que amb la pandèmia tenen coses més importants a fer. Nosaltres mantenim reunions amb l’alcalde i altres membres de l’equip de govern. Ens diuen que fan tot allò que poden.”

Punxen una roda d'un cotxe policial

A la crema de cotxes, que lamentablement no és esporàdica a la zona de Rocafonda i del Palau, i als problemes amb el subministrament elèctric, s'hi han sumat en els darrers mesos altres incidents com la baralla a cops de matxet a la sortida d'un bar, que va acabar amb tres ferits; les detencions per agredir policies i per punxar rodes de cotxes policials, o la trampa que van parar uns joves a un repartidor de menjar, que va haver de fugir per cames. 

Crema de cotxes al barri del Palau. Foto: AM / Cerdanyola Directo

Crema de cotxes al barri del Palau. Foto: AM / Cerdanyola Directo

González apunta que “la policia de barri funciona bé”, però afegeix que “calen més efectius. Necessitem més policia”. També fa referència a l’ocupació de pisos com un problema ja sistèmic del barri i parla d’un grup de joves que genera problemes de convivència: “Són nens de 12 a 16 anys que van sense mascareta i que tenen tot tipus de comportaments incívics.” Vanesa González també diu que “és un dels pitjors moments per viure al barri” i té la sensació que “la gent jove no vol venir al Palau.” Més enllà de policia, la presidenta de l’entitat que agrupa diferents veïns del barri reclama un pla global de reconstrucció del Palau.

Comentaris (19)

joaquim Fa 6 mesos
CRIA CORPS QUE UN DIA ET LLEVARAS SENSE ULLS
Patri Fa 6 mesos
Qué tienen que decir a esto los manifestantes "progres" del "Antifeixisme" y "prou racisme"? Dónde están? qué tienen que decir ante esta barbarie? sí, sí, los del PSUC y otros acólitos? ¿van a hacer alguna manifestación contra la delincuencia de sus "amigos"? Si éstos han de ser el futuro de nuestro país, estamos bien arreglados.
Oriol Fa 6 mesos
Tranquils tots plegats!! L’alcalde ja ho ha dit: aquest any tindrem Santes. Es el més important de tot... La resta, no... Vergonya!!!
Montserrat Fa 6 mesos
La puja d'impostos? ja us ho dic jo on aniran aquests diners: en ajudes pels "nouvinguts" com en diuen ara als immigrants de tota la vida. Ens estan expoliant per regalar-ho als qui no han fet mai res per a la ciutat. I no en tenen prou que a sobre delinqueixen. I nosaltres aguantant i pagant.
Josefina Fa 6 mesos
Al final los barrios de Mataró se convertirán en getos donde ni la Policia entrará. Después de pagar tantos impuestos no hay para que haya un par de coches de policia todas las noches en los parques de estos barrios? Para que sirve la subida de impuestos??
Geoffrey Fa 6 mesos
Absolutely disgusting, the filth from dogs, the filth from immigrants, the mayor of mataro along with mayor of Barcelona they well the illegal immigrants, they allow the Arabic people to do anything they want.... Mataro is without any control, or law and order,,,,unless you park your car incorrect.
Oscar Fa 6 mesos
Todavía me acuerdo de las pancartas en el Centro de Mataró en contra de grupos políticos "no catalanistas"a los que se señalaba de racistas por mostrar la realidad de estos Barrios que se han degradado en décadas (que conste que no me interesa la política de ellos). Ahora que el Centro, y toda Mataró, está sufriendo las secuelas de la marginalidad de repente estos "Moros" son mala gente para los barrios más acomodados. Bienvenidos a la terrible realidad de mucha gente y sobre todo mayor
clar i català però no sac comú Fa 6 mesos
Fa anys molts anys que la gent de Rocafonda i El Palau ho venen dient. Inclús persones de la primera migració. Però els governs i part de Mataró, com sempre, mirant al mar..
Carme Fa 6 mesos
Mataró, Ciutat de Valors.
Mataroní Fa 6 mesos
El problema són les lleis que els polítics no les volen canviar per interessos ocults, que podrà fer un alcalde davant ocupacions, robatoris, violència, etc., si els jutges tampoc col.laboran per millorar la convivéncia. Deliqüents nacionals a la presó i extrangers expulsió.
Ciutadana Fa 6 mesos
Volem Acollir Apa aqui teniu els resultats i el que ens queda d'arribar i passar-la canutes i els polítics passant de tot començant per en Bote Com penseu qué serà Mataró i Catalunya en unes décades sinó abans ? Filles obligades amb velo pel marit, llei musulmana, passar per el tubo del islam per tot, mesquites allà on hi ha esglésies, resar a la meca, dones sense drets, dictadura i misèria. Ens han venut i ho sapigueu i si us ofèn la veritat us arrasqueu

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive