Reproducció del fenomen que genera l'osteoporosi, el "mal silenciós" - Foto: Bones CC
Reproducció del fenomen que genera l'osteoporosi, el "mal silenciós" - Foto: Bones CC

Osteoporosi: el mal silenciós que afecta 700 maresmencs

Els especialistes de l’Hospital de Mataró realitza 1.500 densitometries a l’any per diagnosticar osteoporosi, el "mal silenciós"

L’osteoporosi es caracteritza per una disminució del teixit ossi, que fa que augmenti la fragilitat dels ossos i la possibilitat de patir fractures. És una malaltia crònica que pateixen 3,5 milions de persones a Espanya i més de 200 milions a tot el món, i que afecta majoritàriament a les dones postmenopàusiques (4 de cada 5 pacients és dona). La Unitat de Reumatologia del Consorci Sanitari del Maresme realitza més de 1.500 densitometries cada any i diagnostica anualment uns 700 pacients amb aquesta malaltia.

 

Malaltia silenciosa

L’osteoporosi afecta a 3,5 milions de persones a Espanya i causa una fractura òssia cada tres segons

L’osteoporosi no causa dolor ni té cap mena de símptoma i, és per això, és una de les malalties més infradiagnosticades: el 80% de les persones que pateixen una fractura osteoporòtica no estan diagnosticades ni tractades. A tot el món es produeixen cada any 1,3 milions de fractures de vèrtebres, maluc i canell a causa de l’osteoporosi, sobretot en gent gran, sent una de les principals causes de mortalitat i discapacitat en la tercera edat.

Al nostre país, cada tres segons es produeix una fractura òssia a causa d’una osteoporosi.

L'Hospital de Mataró, el centre de referència del Consorci Sanitari del Maresme. Foto  R.Gallofré         

 

La importància de la prevenció

Com passa amb moltes altres malalties, la prevenció és molt important i, a part de portar una vida sana, és fonamental enfortir els ossos des de joves, principalment a través de l'alimentació: ingerir molts lactis i altres aliments rics en calci. A més, es recomana realitzar activitat física regularment per a enfortir ossos i articulacions, una dieta rica en vitamina D, mantenir el pes corporal i evitar el consum de tabac, alcohol i cafeïna. Amb aquestes mesures preventives es pot arribar a reduir la possibilitat de desenvolupar una osteoporosi fins a un 50%.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive