Torna el confinament municipal.
Torna el confinament municipal.

Noves restriccions: confinament municipal, comerç tancat en cap de setmana...

El govern anuncia un pla de xoc per aturar el país a partir del dia 7. Els centres comercials tancaran tots els dies. Es manté oberta l'hostaleria.

El govern de la Generalitat de Catalunya anuncia noves restriccions a partir del 7 de gener per aturar el país amb un confinament municipal diari i un comerç que s'emporta la pitjor de les parts. El pla de xoc durarà deu dies per intentar aturar els contagis de Covid-19, fins el 17 de gener, i només es permetran desplaçaments essencials entre municipis.

El comerç no essencial tancarà el cap de setmana, i tots els comerços de més de 400 metres quadrats hauran de tancar tots els dies de la setmana. Es mantenen oberts els supermercats i les farmàcies. Els números, amb un creixement de 2.500 casos diaris sense tenir encara les possibles infeccions de Cap d'Any, són molt dolents, alerta Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública.

Cultura i Hostaleria es mantenen

Aquesta vegada, al sector de la cultura i de l'hosteleria no els ha tocat el rebre. Mantindran la seva activitat com fins ara. Això significa que hi haurà un 50% d'aforament màxim a teatres, cinemes i auditoris, i que els bars i restaurants mantindran els horaris de 7.30h a 9.30h i  de 13h a 15.30h, sense poder servir sopars però sí menjar per emportar i a domicili.

Gimnasos i extraescolars, tancats

D'altra banda, l'esport queda limitat a l'aire lliure i els gimnasos hauran de tancar. Les escoles hauran de tancar les extraescolars tret de si són amb grup bombolla. Tot plegat, per doblegar una incidència acumulada que ja supera els 400 punts.

Comentaris (2)

Golo Fa 4 mesos
Habrá que montar una RAVE de comercios locales. Seguro que los tenemos abiertos 48 horas sin que nos pase nada
i la Generalitat, quan obre? Fa 4 mesos
Perquè fa 10 mesos que alguns no se saben ni on son...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive