Nova plataforma 'Mataró amb Palestina' per aturar la guerra
Notícies relacionades
Nova plataforma 'Mataró amb Palestina' per aturar la guerra

Nova plataforma 'Mataró amb Palestina' per aturar la guerra

La plataforma 'Mataró amb Palestina' s'estrena demanant a l'Ajuntament de Mataró que trenqui relacions i boicotegi les empreses israelianes

S'acaba de constituir la plataforma "Mataró amb Palestina" en contra del 'genocidi d'Israel', en la defensa dels drets humans, la pau i el dret a l’autodeterminació dels pobles. Aquesta plataforma pretén esdevenir un espai transversal d’ideologies i orígens diferents dels seus integrants, units en la lluita per la justícia i la llibertat del poble palestí. El manifest fundacional de la plataforma destaca la seva ferma oposició a l’actual situació de violència a Palestina, que no dubta a qualificar de genocidi. "Exigim un alto el foc a Palestina, la retirada de les tropes israelianes, la fi del genocidi i el reconeixement de l’Estat Palestí", proclama el document. La plataforma subratlla la necessitat urgent d'actuar davant dels atacs mortífers que, des del mes d’octubre de l’any passat, han deixat milers de víctimes mortals, majoritàriament civils i menors d’edat.

A més, "Mataró amb Palestina" fa una crida específica a l’Ajuntament de Mataró perquè s'impliqui en la causa mitjançant accions concretes. En particular, demanen que el consistori es comprometi a boicotejar empreses israelianes a nivell municipal. Aquesta petició forma part d'un moviment més ampli que busca pressionar les institucions catalanes i espanyoles per trencar els lligams econòmics i polítics amb Israel fins a la consecució dels seus objectius.

Trencar amb Israel

"Fem una crida a les institucions catalanes i espanyoles a trencar els lligams econòmics i polítics amb Israel fins a la consecució d’aquests objectius", afirmen des de la plataforma. Amb aquestes accions, esperen contribuir a posar fi a la brutal repressió que el règim israelià de Benjamin Netanyahu està duent a terme contra la població palestina. La plataforma denuncia que la situació actual a Palestina no és més que una continuació del genocidi perpetrat durant dècades pel règim sionista d’Israel. Recorden que, des del 1948 amb la Nakba o “catàstrofe”, el poble palestí ha estat sotmès a expulsions massives i assassinats brutals per part de colons israelians. "Avui en dia, això segueix sent així", afirmen, destacant la contínua expansió dels assentaments israelians a costa de la població palestina.

"Mataró amb Palestina" no només busca sensibilitzar la societat sobre la injustícia que pateix el poble palestí, sinó també mobilitzar accions concretes per pressionar a les autoritats locals i nacionals a actuar en conseqüència. "Constituïm la Plataforma Mataró amb Palestina des de la transversalitat d’ideologies i orígens dels seus integrants, i exclusivament a favor dels drets humans, la pau i el dret a l’autodeterminació dels pobles", conclouen.

Comentaris (12)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive