Fragment de vídeo de la campanya 'Reobrim la causa Helena Jubany', que ha tingut un gran èxit
Fragment de vídeo de la campanya 'Reobrim la causa Helena Jubany', que ha tingut un gran èxit

Nova negativa judicial a reobrir el cas d'Helena Jubany

El jutge desestima la petició per sumar noves imputacions i diligències en el cas de la mataronina assassinada el 2001

El titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell, Joan Díaz Villar, ha desestimat la petició de l'acusació particular en el cas d'Helena Jubany per sumar noves imputacions i diligències en la investigació. Benet Salellas, advocat de la família de la víctima mataronina, assassinada el 2 de desembre de 2001 a Sabadell, havia demanat incorporar tres nous sospitosos, dos d'ells de l'entorn de la Unió Excursionista de Sabadell, i l'usuari que assetjava la jove en xats d'Internet. La família també havia sol·licitat un grup mixt d'investigació de Policia Nacional i Mossos d'Esquadra per impulsar el cas, petició que el magistrat també ha rebutjat, considerant que el cos espanyol ha de seguir desenvolupant les seves funcions de policia judicial.

En la interlocutòria, el jutge tanca la porta a la petició que la família havia fet aquesta mateixa setmana, aplanant el camí a que prescrigui el cas si abans del proper mes de febrer no es presenta cap prova o indici que alteri la investigació. En aquest sentit, considera que pel que refereix als dos membres de la Unió Excursionista de Sabadell (UES) "no hi ha cap element que els vinculi amb l'objecte de la reobertura de les actuacions acordada en la interlocutòria de 18 de maig de 2021 ni amb les diligències d'investigació practicades", detalla.

La família Jubany demana "arribar fins al final aquesta vegada"

El pare i el germà d'Helena JubanyEn aquest sentit, apunta que l'atribució de la condició d'investigat exigiria, al menys, la concurrència als indicis de criminalitat que els vinculin de manera certa a l'assassinat de Jubany, o que els elements que fonamenten la imputació puguin ser qualificats com a fet, mitjans de proves o indicis delictius nous o diferents als ja existents en la causa. Pel que fa a la tercera persona proposada com a investigada, el jutge considera que s'hauria d'incloure a la causa si hi haguessin indicis que la vinculessin l'usuari Rius Cant, amb qui xatejava Jubany, amb el seu assassinat, i relacionar aquest usuari amb la persona en qüestió.

Pel que fa a la proposta perquè la Unitat Central d'Homicidis dels Mossos d'Esquadra assumís la investigació conjuntament amb la Policia Nacional, que és qui la lidera a dia d'avui, considera que falta justificació dels requisits per fer el canvi en la unitat de policia judicial, si bé sí que es podrien dur a terme "tasques de suport".

Comentaris (4)

Mataronet Fa 9 dies
Ens agradi o no, ens quedarem sense saber qui va matar la pobre noia. Ho sento per la familia.
Jaume Subirà Fa 9 dies
Als jutjats hi han instalats hereus de l'antic régim, tenin en cta que al morir el dictador el TOP va passar a ser TSJ"tribunal superior de justicia" amb els mateixos ejecutors i son aquets ejecutors els que han anat triant els jutges, amb aixó crec està dit tot i no ens han d'extranyar els continuats despropósits. Jaume
Mataronina Fa 9 dies
Sempre he pensat que en aquest cas hi ha algú amb poder que no vol que la investigació tiri endavant. Sensació d'impotència i de tristesa a l'hora perquè tants esforços no hagin pogut aconseguir que s'aclareixin tants interrogants i es faci finalment justícia.
8 apellidos catalanes Fa 10 dies
Els jutges d'aquest pais són una vergonya! Haurien de fotre'ls tots al carrer, per funcionaris. De fet sempre comparo la carrera de Dret amb el Quijote, millor llibre que hi ha. El Quijote, al igual que els jutges, de tant de llegir, va quedar boig com els jutges, perdent la raó i la realitat actual. Viuen en un món paral.lel.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive