David Bote, alcalde de Mataró
David Bote, alcalde de Mataró

Nous futurs per Mataró

L'alcalde David Bote parla dels pressupostos que s'han aprovat a l'Ajuntament de Mataró per l'any 2021 que han d'obrir nous futurs a la ciutat

Mataró té el 2021 el pressupost més elevat de la seva història. 152 milions d’euros, 182 milions si hi sumem els de les empreses i organismes municipals.

És un pressupost social i clarament enfocat a la reconstrucció postcovid, que prioritza l’atenció a les persones, sense oblidar la millora de serveis públics com la neteja, i que alhora manté l’elevat nivell d’inversió dels darrers anys per posar la ciutat al dia. 

El Govern municipal vol activar les transformacions que són necessàries per garantir la cohesió social i reactivar l’economia després del tsunami que està representant la crisi del coronavirus.

Vista aèria de la ciutat de Mataró
Vista aèria de la ciutat de Mataró

Com podeu comprovar a través de l’Observatori de la Covid que tenim penjat a la web de l’Ajuntament, la gent que requereix ajuda ha augmentat molt i no podem estar-nos de braços creuats.

Cada mes donem ajuts alimentaris a unes 1.500 famílies mataronines i hem hagut de duplicar les partides destinades a garantir el menjar en totes les seves vessants (aliments distribuïts per l’Entorn, àpats per a gent gran, menjador Sant Joaquim, i programes específics per a la infància i els sense sostre). També cal tenir en compte que el número de persones sense sostre s’ha gairebé duplicat (183 al febrer).

En aquest context, la protecció social és importantíssima per mantenir la cohesió i lluitar contra la pobresa i les desigualtats. Per això hi destinem 13,8 milions del pressupost 2021. Entre les prestacions que s’inclouen en aquest concepte hi ha, per exemple, el Servei d’Atenció Domiciliària, amb el qual ajudem gent gran que viu sola i persones dependents amb les seves rutines domèstiques.

L’atenció a la urgència i a l’emergència ha estat la nostra prioritat en els moments difícils que hem viscut durant el 2020 i preveiem que aquest any haurem de continuar destinant molts diners a pal·liar els efectes de la pandèmia.

En aquest context, la protecció social és importantíssima per mantenir la cohesió i lluitar contra la pobresa i les desigualtats

Només gràcies a la contribució de tothom i a la solidaritat comunitària podem esmorteir i superar aquesta situació. I els mataronins som una comunitat extraordinàriament solidària. Voluntaris i entitats del tercer sector són el múscul més visible d’aquesta solidaritat, però vull aprofitar per agrair també l’esforç col·lectiu i, de vegades poc conscient, que fan els contribuents en general. Els impostos i taxes que els veïns i veïnes de Mataró pagaran aquest any serviran en part per fer front als reptes ingents que se’ns presenten en matèria de benestar social. N’hem d’estar orgullosos. Nosaltres hem pres la decisió com a Govern municipal de donar-li aquest enfocament al pressupost, però m’agrada pensar que l’energia, els diners, vindran en part de la majoria dels ciutadans i ciutadanes. Gràcies per posar el vostre granet de sorra i contribuir a fer de Mataró la ciutat justa i solidària que volem. Pagarà la pena. 

Voldria també posar en valor la feina de la Taula per la reconstrucció social i econòmica, on estem junts grups polítics, entitats, empreses i sindicats teixint nous futurs per Mataró. Gràcies a la intensa feina d’aquest organisme hem pogut fer front a mesures de xoc durant el 2020 i estem treballant en les que necessitem aquest any. En el pressupost 2021 és reflecteix d’aquesta manera: 1,5 milions per a despesa corrent i 1,7 milions més per a inversions derivades de la nova realitat postcoronavirus. En total, el Pla de reconstrucció social i econòmica està pressupostat amb 3,2 milions.

Finalment, vull destacar que no deixem de seguir amb el nostre full de ruta per millorar els serveis públics que són de competència municipal, com la neteja i la recollida de residus. Aviat tindrem el nou contracte per a la recollida de la brossa, per al qual hi ha previst 13,7 milions (+1,4 milions que l’anterior) i confio que, a final d’any, tot això s’ha de notar al carrer.

M’haureu sentit ja en diverses ocasions dir que, a part d’una Mataró justa i solidària, volem una ciutat més neta i també més segura. Vagi per endavant que la seguretat ciutadana és una competència de la Generalitat i que, malgrat això, des de l’Ajuntament també ens plantegem com contribuir a millorar-la. Per això, en el pressupost municipal hi posem també un milió més que l’any passat en matèria de Protecció Civil i Seguretat (14,7 milions).

En resum, el nou pressupost municipal és una eina potent que ens ha de permetre treballar de valent per una ciutat d’oportunitats i amb nous futurs de prosperitat compartida.

Arxivat a:

Comentaris (5)

Niesu Fa 5 mesos
No hagas muchos planes bote, que no te queda mucho, se te va acabar chupar del bote. Mi familia te votaba toda ati menos yo por supuesto, pero menos mal que gracias a tu no hacer nada los as perdido a todos, y espero que así te valla en las próximas elecciones, gracias a este gobierno no se puede andar tranquilo por las calles de mataro.
Audrey Fa 5 mesos
experts en desenvolupament sostenible amb ciutadans i associacions polítiques, hem creat ciutats autònomes A partir d’un diagnòstic profund del lloc al centre del projecte urbà, es tracta de proporcionar respostes plurals adaptades a les seves especificitats climàtiques, geogràfiques, culturals. , ocupació social humana i econòmica
Audrey Fa 5 mesos
La vostra responsabilitat com a actor a la ciutat, Mataró, de fira ecoturística sostenible, connectivitat intel·ligent social ha optat per orientar el seu enfocament cap a un enfocament global del desenvolupament urbà sostenible, que tingui en compte tots els seus aspectes ambientals, econòmics i sociològics. política intel·ligent fotovoltaica que estalvia aigua de la recuperació de residus d'aigua de les autopistes. Sí, és possible.
roberto rodrigo Fa 5 mesos
Cuanto echamos de menos al Sr.Joan Majó. No se como el partido a llegado a caer tan bajo, siempre a peor..... aunque creo que ya hemos tocado fondo y no encontrarán a nadie más inutil y con un equipo tan nefasto como el actual.... en fin supongo que es lo que pasa cuando el único merito para entregar un cargo es acumular trienios en el partido.
jordi Fa 5 mesos
Donde no hay vergüenza no puede haber sentimiento de culpa

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive