Ajuntament de Mataró, investigada per presumptes contractacions a dit
Notícies relacionades
Ajuntament de Mataró, investigada per presumptes contractacions a dit

Nous detalls del cas de possibles contractacions a dit compliquen el rol de l'Ajuntament de Mataró

Antifrau va reclamar a l'Ajuntament que no cessés la treballadora que va denunciar el cas però el consistori ho va fer igualment, segons noves informacions publicades sobre el cas

L'Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) va reclamar a l'Ajuntament de Mataró que no cesés la treballadora que va denunciar possibles contractacions irregulars dins del consistori, però aquest ho va fer igualment i posteriorment va al·legar que no havia rebut el requeriment de l'organisme. Així ho explicita l'expedient que Antifrau ha obert a l'Ajuntament mataroní, segons noves informacions aparegudes a Eldiario.es i al diari Ara. Quelcom que ha alertat els grups de l'oposició que reclamen més informació a l'Ajuntament. 

La investigació d'Antifrau se centra en el cas d'una arquitecta municipal que va denunciar al citat organisme possibles casos irregulars de contractació a dit, és a dir, sense seguir la via habitual de concurs previ. Aquesta mateixa treballadora va ser cessada tot i la seva condició de protegida pel fet de ser denunciant d'un possible cas de corrupció. Aquests fets són coneguts des de finals de l'any passat, i l'Ajuntament ha creat una comissió amb membres de tots els grups municipals per aclarir si l'ens municipal ha contractat de manera irregular. La comissió es va reunir per primer cop al gener

Les noves informacions que han aparegut al respecte, però, han fet pujar la mosca al nas a aquests grups de l'oposició. Aquests nous detalls que s'han filtrat, tal i com recull Junts per Mataró en un comunicat, indiquen que la OAC va arribar a requerir a l'Ajuntament de Mataró el juny passat que suspengués el procés del cessament d’aquesta persona, però el consistori la va acabar acomiadant al·legant que no va rebre el requeriment a temps. Posteriorment va assegurar en una comunicació a Antifrau que per “motius que actualment es desconeixen” la seva petició de preservar el lloc de la persona protegida no va arribar al Departament de Recursos Humans fins a un mes després, a mitjan juliol”.

A banda, l'expedient d'Antifrau també assenyala, segons aquestes publicacions, una altra possible represàlia a la treballadora:  la contractació d'una consultora externa que en principi tenia l'objectiu de mediar entre la denunciant i l'Ajuntament. Aquesta consultora, no obstant això, es “va instrumentalitzar” a favor del consistori i en contra de la denunciant, segons la OAC.

Davant d'aquestes noves informacions que podrien resultar incriminatòries vers l'Ajuntament, els grups de l'oposició han fet un comunicat conjunt que el govern municipal els faciliti tota la informació al respecte. En concret, denuncien que 20 dies després de la celebració de la primera reunió de la comissió encara no han rebut cap de les documentacions demanades. La publicació d'aquests nous detalls sobre el cas agreuja encara més la situació, segons denuncien els grups, que reclamen que la comissió es torni a reunir amb urgència per aclarir-ho. 

Comentaris (13)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive