El Ple telemàtic d'aprovació del nou pressupost
El Ple telemàtic d'aprovació del nou pressupost

El nou pressupost per fer front a la Covid-19 rep un ampli suport a Mataró

Cs vota juntament amb el govern i ERC i JxM s’abstenen per aprovar una modificació pressupostària que mobilitza de nou quasi 10 milions d’euros

El Ple Municipal extraordinari de dijous va aprovar, sense vots en contra, la primera modificació pressupostària de Mataró derivada de les obligacions econòmiques de la Covid-19. El govern ja havia fet comptes de la factura de la pandèmia fins ara a nivell municipal i el que es va aprovar va ser mobilitzar 9,4 milions d’euros. És probable que, més endavant, s’hagi de repetir el procediment.

Més distants, ERC i Junts van abstenir-se

Ampli suport polític, que l’Alcalde va voler agrair abans de tancar la sessió, perquè l’Ajuntament pugui disposar pressupostàriament de partides per fer front a les despeses derivades de la situació de crisi sanitària i econòmica. Als lògics vots a favor del bipartit governant (PSC i ECPM) s’hi van sumar els de Ciutadans. ERC i Junts van mostrar-se més distants però van facilitar el tràmit amb les seves abstencions. 

Assegura l’Ajuntament que les mesures empreses fins ara per minimitzar l’impacte de la pandèmia s’estima en 9,44 milions. Es deuen a la pèrdua d’ingressos i a la ingent despesa extraordinària que ha motivat la Covid-19. El que s’ha aprovat és una regularització pressupostària amb una sèrie de mesures consignades.

Coronavirus desconfinament primer dia esport. Foto: R.Gallofré

Molts serveis s'han reforçat amb el coronavirus. Foto: R.Gallofré

Per a què han de servir els 9,4 milions d’euros?

  • Cobrir despesa extraordinària i creació d’un fons de contingència Covid-19: Amb el procedent d’activitats que no es podran fer s’han pogut fer uns ajustaments d’estalvi de 2,6 milions. 1,34  seran per cobrir les despeses extraordinàries ja realitzades des que va esclatar la crisi sanitària; i 1,29 milions per crear un fons de contingència Covid-19 per cobrir futures necessitats de despeses que vagin sorgint.
  • Finançar accions del Pla de reconstrucció social i econòmica: la modificació pressupostària també permetrà destinar 3,5 milions a finançar accions vinculades al Pla de reconstrucció social i econòmica de Mataró, en el marc del qual ja s’ha acordat impulsar 10 mesures en l’àmbit econòmic i 10 en l’àmbit social. Aquests diners provenen d’inversions previstes que no es realitzaran durant aquest 2020 (2 milions) i de la partida destinada inicialment a pressupostos participatius (1,5 milions).
  • Cobrir dèficit generat per la Covid-19: també es proposa destinar el romanent de tresoreria disponible a 31 de desembre de 2019, de 3,1 milions, com a fons de solvència per fer front al dèficit pressupostari que ha provocat la crisi de la Covid-19.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive