Església de Sant Josep de Mataró
Església de Sant Josep de Mataró

Nou columbari a l'església de Sant Josep de Mataró

L'espai de columbaris recupera la tradició eclesiàstica d’acollir les cendres dels difunts en un lloc sagrat

L'església de Sant Josep, al carrer de Mataró que porta el mateix nom, compta amb un nou espai de columbaris. Es tracta d'una iniciativa de la Comunitat Pastoral de Mataró Mar, formada per la Basílica de Santa Maria i per les parròquies de Sant Josep, Sant Simó i Sant Pau i Mare de Déu de Montserrat.

L'objectiu és que aquest espai pugui custodiar les cendres dels difunts i facilitra les visites de les famílies als seus éssers estimats, en un lloc cèntric i de fàcil accés. Aquest columbari recupera així la tradició eclesiàstica d’acollir les cendres dels difunts en un lloc sagrat.

Segons expliquen els promotors del columbari, ara els familiars ja poden conservar les cendres dels seus éssers estimats en un espai sagrat, proper i simbòlic amb forts llaços emocionals i espirituals per a ells. El columbari es beneirà el diumenge 7 de juliol a càrrec de Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de la diòcesis de Barcelona.

Amb capacitat per a 590 urnes, té la modalitat individual per a 1 urna, la petita per a 2 urnes, la mitjana per a 4 urnes i la familiar per a 8 urnes. A més, també compta amb l’ara comunitària.

La parròquia

La Parròquia de Sant Josep ubicada en ple centre de la ciutat, al C. de Sant Josep, 7, és un dels temples catòlics més destacats de Mataró.  La façana és d’estil barroc i hi destaquen els escuts del Carme que evidencien la procedència de la parròquia: el monestir dels frares Carmelites. Aquesta parròquia, a més, destaca per la seva tendència cap a les línies clàssiques. A l’interior hi ha una imatge de Sant Vicenç de Paül, d’estil barroc tardà i atribuïda a Damià Campeny.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive