Una edició anterior de l'ofrena floral a Mataró
Una edició anterior de l'ofrena floral a Mataró

Redacció

Les normes anticovid marquen l’ofrena floral de la Diada

Només hi poden assistir els representants de les entitats que s’hagin inscrit prèviament

L’ofrena floral de la Diada Nacional arriba, com l’any passat, condicionada per les normes de seguretat que s’han imposat per fer front a la pandèmia de la Covid-19. Així doncs, l’accés al monument en memòria de Rafael Casanova estarà restringit a les persones inscrites de les entitats que fan l’ofrena.

L’acte començarà ara a les 10:30h amb les ofrenes de l’alcalde, David Bote, i dels portaveus dels grups municipals. Després serà el torn de les entitats, partits polítics i sindicats que prèviament hagin confirmat assistència. A mitjan d’aquesta setmana hi havia confirmades 19 ofrenes, que es faran de forma esglaonada i pautada per evitar la concentració de persones i complir així amb les directrius marcades per les autoritats sanitàries. Malgrat les limitacions imposades, enguany es recupera la música en directe i els balls tradicionals.

Conferència institucional

Aquest any, i per tal de facilitar l’assistència de públic respectant les mesures de prevenció contra la Covid-19, la conferència institucional no es farà al saló de plens de l’Ajuntament sinó que tindrà lloc a la Sala Cabanyes.

La conferència institucional, que es celebrarà el dia 16 de setembre a les 19:00h, porta per títol “Joan Triadú, un referent encara necessari” i anirà a càrrec de Joan Josep Isern, crític literari, escriptor i comissari de l’Any Triadú. En acabar s’oferirà l’espectacle “Llegir/sentir Tri-a-dú” basat en la figura del pedagog, crític literari i activista cultural, en el que s’alterna veu i música en directe i que inclou una selecció de textos del propi Triadú així com fragments d’obres d’escriptors catalans com Salvador Espriu, Carles Riba, Mercè Rodoreda o Ventura Gassol, entre d’altres.

L’acte, que és coorganitzat entre l'Ajuntament de Mataró i Òmnium Cultural del Maresme, tindrà aforament limitat, i per aquest motiu les persones que vulguin assistir-hi s’hauran d’inscriure prèviament a través d’aquest enllaç

Comentaris (2)

celia Fa 10 dies
quan tinguem la república islàmica quina data es posara enlloc del 11 S? perquè ningú dubti que amb aquests polítics que tant els hi agrada els magrebins anem directe i en molts anys a lo previst a la repúblic islamica i que deixin d'estar als catalans, nosaltres serem segon plat i haurem de marxar perquè vinguin els altres, tots a mirar a la meca clar que si i les vostres dones compte!!
Quina diada Fa 10 dies
La Diada cada vegada ens preocupa menys. Ara el més important és la seguretat i la butxaca. A Catalunya (gràcies als nostres polítics) paguem més impostos i vivim pitjor que a la resta de l'estat, inclús paguem més que a la resta dels estats europeus. I si tinguéssim la república catalana, encara farien falta més diners per mantener les institucions i els serveis. No, gràcies. prefereixo quedar-me com estic, que ja estic prou malament com per estar pitjor.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive