La senyal que indica el tall al carrer Sant Josep
La senyal que indica el tall al carrer Sant Josep

T.Rodon/J.V.

'Només han tallat un carrer per fer que la gent no agafi el cotxe?'

El tall al carrer Sant Josep en motiu del Dia sense cotxes provoca un caos circulatori i les ires del conductors

"Dia sense cotxes. Accés pel carrer Amàlia". Amb aquesta senyal s'han topat avui divendres, dia 22, tots els conductors que volien accedir al cèntrica carrer de Sant Josep des de la plaça de les Tereses. A primera hora del matí, just quan molts pares i mares volien deixar els seus fills a l'escola, el col·lapse ha estat considerable. El fet que el temps es llevés ennuvolat ha contribuït a que moltes famílies optessin per agafar el cotxe. "Dia sense cotxes? Això sembla just el contrari", ha lamentat Àngel Tomàs des de l'interior del seu vehicle, que ha hagut d'esperar deu minuts al carrer Sant Benet. La sensació de molts vianants ha estat la d'incredulitat.

El tall del carrer de Sant Josep s'ha emmarcat en la celebració del Dia sense Cotxes i la Setmana de la Mobilitat. L'Ajuntament ha optat per tallar només un dels vuit-cents carrers que té Mataró per conscienciar als ciutadans sobre l'impacte en el Medi Ambient que té el cotxe privat. I precisament el fet que només s'hagi decidit tallar el tram entre la plaça de les Tereses i la Muralla del Tigre ha sorprès a més d'un condutor. "I dius que s'ha tallat tan sols un carrer de Mataró? Per fer això millor que no facin res. A més de no demostrar compromís amb la idea, es fa el ridícul", ha criticat Maria Massuet, una vianant que passa sovint per la zona.

La mesura també ha provocat el colapse d'un altre carrer cèntric, la Riera, i fins i tot s'ha donat el cas d'algun conductor que ha cregut que era transitable en sentit ascendent –com fa uns mesos quan es van fer obres al carrer d'en Moles- i ha provocat cues de gran magnitud.

La situació, a la sortida de les escoles a la una del migdia, no ha estat menys caòtica. "Per què posen un cartell anunciant el Dia sense cotxes si després et recomanen que vagis pel carrer Amàlia? Això és una contradicció total!", ha exclamat Joan Ramírez, just després de recollir el seu fill de l'escola. No obstant, no tothom és de la mateixa opinió. Pere Beltrán diu que la idea és bona tot i que a l'Ajuntament li ha faltat ambició: "El que s'hauria de fer és tallar tots els carrers del centre i oferir alternatives com bicicletes o patinets; cal ser més ambiciós", ha recalcat.

Per la seva banda el regidor de mobilitat, Fermí Manchado, ha reconegut la dificultat de fer arribar el missatge del Dia sense cotxes als ciutadans. "Estem massa acostumats al cotxe, l'hem de fer servir per anar a tot arreu", ha dit Manchado, que justament aquest divendres 22 s'ha desplaçat en cotxe a Barcelona.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive