Vint-i-tres persones, molts dels quals eren representants de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), d'Àgora comerç i de la Fundació Tecnocampus, van formar la comissió de Progrés Econòmic i Social que va presidir el responsable de l'IMPEM, Toni Civit. El regidor republicà va visualitzar l'escenari de present i de futur de Mataró per situar les prioritats a treballar durant l'any 2005 que va concretar en tres grans actuacions. L'aprovació del Pacte pel desenvolupament econòmic i social; el projecte de reforma dels mercats municipals de la Plaça de Cuba i la plaça Gran i el desenvolupament del Pla d'Actuació per a la Promoció de la Ciutat.
La intervenció de Civit, que estava situat a la dreta de Pilar González, antiga titular de Promoció Econòmica, va donar peu a les primeres intevencions. L'advocat Pep Manté, que estava a la comissió en representació de l'IMPEM i de l'Escola Universitària Politècnica, va obrir el foc amb una ràfega de crítiques que es referien a la poca importància que l'administració local dóna a l'economia. Manté va posar com a exemple d'aquest desinterès institucional "el trist fullet" que servia com a dossier de treball als participants. El "nebulós" pacte econòmic, les "imprecises" enquestes realitzades per definir les polítiques de promoció econòmica o "l'operació especulativa" del Tecnocampus van ser alguns dels objectius de les dures paraules de Manté.
L'atac de l'advocat ecosocialista va despertar els aliats. Encarnació Safont-Tria, representant del Foment Mataroní, va preguntar a Manté quin eren els seus plans de futur per a la ciutat. A continuació Albert Vidal, director de Cetemsa, va posar sobre la taula propostes concretes entre elles, potenciar el sector de les TIC o treballar per la transferència de coneixement de les universitats a les empreses que van iniciar una ronda d'intervencions amables. Josep Filbà, secretari general de la Unió de Botiguers va iniciar la primera de les seves repetides intervencions, reclamant un model econòmic definit. Josep Gil, director de l'EUPM o Patrik Beneroso, director d'Alcampo, van ser altres dels protagonistes de la sessió. Especialment el segon, que es va atrevir a afirmar que els mercats municipals no són una prioritat i que va tancar la comissió preguntant si els diners que pagava la seva gran superfície a la Generalitat servien per potenciar el comerç de Mataró.
Quan la jornada es donava per tancada, Vidal va preguntar-se amb veu alta què és el que es demanava als participants i si les seves propostes quedarien recollides. Civit, que fins aleshores s'havia mossegat la llengua per "escoltar i no respondre", va recordar que aquella sessió estava gravada, precisament, per donar fe de tot el que s'havia dit. A la sortida, Pilar González es mostrava satisfeta pel nivell de les intervencions, algunes estratègiques i altres molt més concretes, sobre mercats, sobre comerç urbà, sobre universitat i també una mica de tèxtil.
Opineu sobre l'audiència pública temàtica al fòrum
de capgros.com
Comentaris