El CUAP de Mataró. Foto: R.Gallofré
El CUAP de Mataró. Foto: R.Gallofré

Neguen l’atenció mèdica gratuïta a un jove sense papers al CAP d’urgències de Mataró

Li volien cobrar 116 euros perquè no disposava de targeta sanitària ni original del passaport; Salut ha admès l’error i ha demanat disculpes

El CUAP de Mataró (el nou CAP d’urgències situat a l’edifici dels especialistes) va negar l’atenció sanitària gratuïta a un jove per no disposar de documents en regla, quelcom que contradiu el que estableix la legislació catalana vigent. L’home es va presentar al CUAP amb dolors intensos i reiterats, i se’l va informar que li cobrarien 116 euros, proves diagnòstiques a part. L’Institut Català de la Salut ha admès l’error i ha demanat disculpes pel fet.

La situació es va produir el dilluns dia 19 de juliol, segons ha informat el Sindicat d’Habitatge de Mataró, que és l’entitat que ha denunciat el cas. Després d’una assemblea del sindicat, van dirigir-se al CUAP perquè una de les persones presents, un jove de 25 anys actualment sense els papers en regla i "en situació administrativa delicada", patia dolors des de feia una setmana. 

Segons el seu relat, quan van exposar el cas al personal administratiu, informant-los que el jove no disposava de targeta sanitària ni de l’original del passaport (sí la fotocòpia), els treballadors els van informar que haurien de facturar l’atenció mèdica rebuda. En concret, els cobrarien 116 euros, sense incloure les proves diagnòstiques.

Nou CUAP salut CAP. Foto: R.Gallofré

Nou CUAP salut CAP. Foto: R.Gallofré

Tal i com denuncien des del sindicat, aquest fet contradiu la llei 9/2017 d’universalització de l’assistència sanitària, que inclou l’atenció en casos com els del jove que va acudir al CUAP. Malgrat que van intentar argumentar-ho al personal del centre, aquests van seguir negant-se a l’atenció, i van avisar que trucarien als Mossos d’Esquadra si seguien insistint. A l’endemà el sindicat va tornar a acompanyar el jove al centre mèdic, i finalment el van acabar atenent, insistint que ho feien de forma “excepcional”.

L'ICS admet l'error

L’Institut Català de la Salut ha reconegut a Capgros.com que es va produir una “manca de flexibilitat en l’aplicació de la normativa vigent en aquest cas”, i per tant admeten que es va cometre un error. Segons especifiquen des de l’ICS, quan una persona demana assistència en qualsevol dels seus centres, “sempre es posa l’atenció sanitària per davant de la situació administrativa personal”, ja que “la prioritat sempre és garantir la seguretat de la persona que requereix atenció”.

Salut constata que aquest fet no és impediment perquè es demani a la persona interessada que acrediti el seu dret a beneficiar-se dels serveis assistencials i tampoc perquè la informin de quin és el procediment que cal seguir segons la seva situació particular. Sigui com sigui, des de l’ICS assenyalen “una actitud d’acollida en el moment de l’admissió facilita la percepció per part de l’usuari d’accés a un servei públic i d’ambició universal”

Per tot plegat, l’ICS demana “sinceres disculpes pels fets, i per l’efecte de dissuasió que aquests van generar en el ciutadà a l’hora de rebre atenció”. A banda, informa que han emprès accions informatives, formatives i organitzatives per tal d’evitar que puguin succeir situacions com aquestes en el futur.

Comentaris

vicens Fa 11 dies
Humanitat.. Humanitat.. Humanitat..... Si cada un estes per ls seva feina i ben feta... Es veuria que.. Cada un va a la seva profesio i prou... I traballar en humanitad...... Pero a Mataro igual que a mols llocs... Som mols els capsgrossos.
Marga Riera Fa 12 dies
El 2017 es va aprovar una llei al Parlament de Catalunya que desafiava el decret del 2012 del govern del PP, que retallava l’atenció mèdica i sanitària a determinats col·lectius. Això defineix uns valors, els de la solidaritat i l’empatia. Sento vergonya de la majoria dd comentaris, que desprenen egoïsme…molt trist!
Apex Fa 11 dies
Señora, yo también quiero ir al Cielo, pero resulta que sólo en Nigeria hay 400Millones de personas que quieren venir aquí, a que les paguemos sanidad, escuelas, paquitas y servicios. ¿Por qué no se lo lleva usted a su casa y le paga la factura del médico? Y de paso déjese de tanto rollo de PP y gaitas. Como si los de ERC, PSC o juntsx3% fueran mejores... Son los principales responsables del desastre de política de inmigración.
Marga Riera Fa 12 dies
Segons decret aprovat el 2017 al Parlament de Catalunya, “ Quansevol persona resident a Catalunya tindrà dret a t’atenció mèdica i sanitària”. Aquesta mesura es va fer per paliar els efectes de les retallades del govern del PP el 2012. Sento vergonya per els comentaris, de la poca solidaritat i l’egoisne que desprenen.
Esther Fa 11 dies
I no sents vergonya de que no atenguin els malalts que han cotitzat tota la vida i que es troben malament? Els atenen ( amb sort) online o telefònicament. Els usuaris estem desamparats i amb por de caure malalts. Si nosaltres anem a l'estranger i ens passa alguna cosa, ens atendran gratuïtament?.... això si que fa vergonya
Una indignada Fa 12 dies
Jo no sé qué passava el dia 19, però jo em vaig personalitzar al mateix centre a les 7:45h del matí, crec que vaig ensopegar amb el canvi de personal perque no atenien en el mostrador i jo tenia tres persones devant. A les 8h vàrem començar a passar, quan en va tocar a mi, que anava recomanada pel 061, ja eren les 8:04,hem van dir que m'havia de dirigir al meu cap que també disposava d' urgències i que a les 8h ja estava obert. I va resultar que allà les urgències no comencen fins les
Anònim Fa 12 dies
Esto es estamos hartos, y luego té lo agradacen robando. Tu llama y pide hora para visitar, té diran que enviés un e-mail y ya te contestaran. No nos tacheis de racistas, es la primera planta que té sueltan cuando les llamas la atenció por ir con el patinete a toda hostia por la acera, estar a altas horas en parques gritando, tirar papeles o esculpir, esa palabra es la primera que aprendren
Apex Fa 12 dies
Nadie abre una investigación para deportarlo? En Japón, Australia, Nueva Zelanda, China, etc, etc si te pillan sin papeles vas fuera...
Mataronina Fa 12 dies
Fa tres anys de vacances a Madrid, vaig anar a urgencies per me filla, tenia 5 anys amb una infeccio de ronyons i no la van volien atendre sino pagava la factura de 160 €. Doncs a pagar em va tocar...
Víctor Fa 11 dies
Perdona? Jo també vaig anar a Madrid fa 3 anys i em van atendre a la meva meva filla de 3 anys en un centre de salud, amb la tarja sanitaria, sense pagar 1 cèntim.
Xavier Cases Fa 12 dies
Vinga a pagar impostos per atendre gent que no es d'aqui, que tampoc ho agraeixen (normalment tot el contrari) i a sobre vostès els periodistes contribuint amb el victimisme...
Pensador Fa 12 dies
Es un tema delicado; todo el mundo tiene que tener derecho a ser atendido medicamente pero también es verdad que yo he visto en ese centro rechazar a personas de aquí porque son de otra ciudad del Maresme y a mi hijo y más personas decirles que en horario de día que se vayan a su CAP aunque ya estaban allí con un problema. Todo esto es caldo de cultivo para el voto a Vox.
Albert Fa 12 dies
Sense normes ni control i barra lliure per tothom, acabarà amb el sistema sanitari, i els recursos seran cada cop més limitats pels que han cotitzat tota la vida. Penós tot plegat i més aliment per l'extrema dreta.😪
Víctor Fa 11 dies
Noto bastanta contradicció en em teu comentari.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive