El nou gerent de NEM. Foto: R. G.
El nou gerent de NEM. Foto: R. G.

Negoci Empresa Mataró, l’entitat que vol unir i impulsar el sector empresarial de la ciutat

Entrevista amb Aldo J. Marco, economista i nou Gerent de Negoci Empresa Mataró (NEM).

2019 ha estat l’any del canvi d’Unió de Botiguers a Negoci Empresa Mataró. Què es vol assolir amb aquesta nova entitat?

NEM és una organització empresarial que representa al Comerç, l’Hosteleria, els Serveis i el Turisme. Però que també vol ser aglutinador d’altres sectors que formen part de l’economia de la ciutat. Encara que cal tenir present que l’Entitat sempre tindrà com a nucli el Comerç, ja què és l’eix vertebrador de qualsevol ciutat, i també ho és de Mataró.

L’entitat ha creat la nova figura del gerent, què pot aportar i què significa?

La gerència ha de permetre donar a l’Entitat una dimensió organitzativa més àmplia, tant a nivell empresarial com social, i professionalitzar-la per dotar de noves eines que permetin tenir una veu més forta, oferir un millor servei als empresaris i defensar els seus interessos.

Quins objectius es marca NEM?

Ser una entitat que no analitzarà la realitat a vista d’ocell, sinó que estarà present a peu de carrer. Cal posar en valor el comerç de proximitat, que és el que redistribueix riquesa i genera benestar i ocupació a nivell local. Les grans superfícies generen ocupació, però també en destrueixen. I els seus beneficis sovint se’ls emporten a altres economies, i no reverteixen a la economia local de petita escala de la nostra ciutat.

Com és el comerç de Mataró?

És un comerç molt arrelat, amb unes idees i valors molt clars, però s’ha trobat amb problemes amb administracions que no n’han tingut prou cura. NEM ha de ser un interlocutor potent que generi projectes pensats per a tota la ciutat. Tenim sobre la taula el Pla d’Impuls del Centre, que és molt important, però no és un pla d’impuls comercial per tot Mataró, i cal ampliar horitzons en aquest sentit.

Quin paper juguen els barris?

NEM vol crear un nou paradigma per reactivar comercialment totes les zones de la ciutat, i enfortir la presència empresarial en els diferents barris del voltant del centre. Hem de ser capaços de crear pols d’atracció urbana per generar una afluència cap a aquestes zones. Considerem essencial que quan parlem de comerç urbà, s’estengui a tots els racons de Mataró.

Per on passa el futur del comerç local?

Una de les claus es troba en el projecte de les APEU, que fa temps que s’està negociant amb l’administració i actors socials, però que per motius polítics s’ha anat ajornant. És el futur del sector empresarial urbà, ja que permet fer-se fort gràcies a una col·laboració publico-privada on tot es gestiona de manera professional. El benefici directe és la reactivació econòmica de cada zona, incrementant el seu atractiu, i promocionant els seus negocis locals. És la manera de competir amb les grans superfícies. Nosaltres hem d’esdevenir el centre comercial ‘a cel obert’.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive