nascuda de venus
nascuda de venus

Nascuda de Venus, la primera i emocionant novel·la de Sònia Lleonart

La mataronina debuta amb una novel·la que connecta al gran mestre Sandro Botticelli amb una restauradora catalana que descobrirà un secret amagat durant cinc segles.

Mataró està d'enhorabona amb la publicació de Nascuda de Venus, la primera novel·la de Sònia Lleonart, natural de la capital del Maresme, que submergeix els lectors en un apassionant relat d'una jove restauradora catalana que cinc segles després de la creació d'un quadre de Botticelli, descobrirà un secret amagat que li canviarà la vida per sempre.

Ambientada a la Florència del segle XV, la novel·la s'inicia amb un Botticelli a les portes de la mort, confiant una carta i un quadre que vol que s'entregui al fill de la seva musa, Simonetta Vespucci. Aquesta obra, mai revelada al públic, esdevé l'eix central de l'obra. Cinc segles més tard, la protagonista, la Carla, una jove restauradora catalana, es llança a la recerca d'aquesta peça d'art perduda. Aquest viatge no només la condueix a descobrir un secret amagat durant més de cinc-cents anys, sinó també la seva veritable essència, transformant la seva vida per sempre.

Entre el passat i el present

Lleonart crea una trama que celebra la genialitat de Botticelli, l'inoblidable influència de la seva musa, i un amor impossible, tot retratant una època, una ciutat, i una de les famílies més poderoses de la història: els Mèdici. "Nascuda de Venus" és més que una novel·la; és un viatge a través del temps i l'art, on passat i present es fusionen en una narrativa que està impactant als seus primers lectors.

Tot i que des de petita mostrava una inclinació cap a l'escriptura, no va ser fins als 47 anys que Sònia Lleonart es va aventurar en aquest camí, inscrivint-se a un curs de narrativa a l'Ateneu Barcelonès. Segons Lleonart, aquesta decisió va arribar en un moment en què, tant personal com professionalment, ja havia aconseguit moltes fites.

La inspiració per a "Nascuda de Venus" va sorgir durant una visita als Uffizi de Florència, on Lleonart va quedar captivada per "El naixement de Venus" de Botticelli. La figura de Simonetta Vespucci, amb la seva bellesa exultant i mirada melancòlica, va encendre la flama de la creativitat en ella, conduint-la a teixir aquesta fascinant història que connecta el passat amb el present.

Publicada per Rosa dels Vents, "Nascuda de Venus" no només marca el debut literari de Sònia Lleonart, sinó que també es posiciona com una obra destacada dins la narrativa catalana contemporània en aquest 2024.


Pots comprar Nascuda de Venus a través d'aquest enllaç


 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive