Baron i Nadal, aquest matí durant l'acte.
Baron i Nadal, aquest matí durant l'acte.

Vern Bueno

Nadal situa la mobilitat al mateix nivell que les altres polítiques socials

El Conseller de Política Territorial i Obres Públiques inaugura a Mataró unes jornades sobre mobilitat metropolitana

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal, ha inaugurat avui al Hotel NH de Mataró unes jornades sobre mobilitat metropolitana organitzades per AMTU, l'Agrupació de Municipis titulars del Transport Urbà de la Segona Corona metropolitana de Barcelona. Acompanyat per l'alcalde Joan Antoni Baron i l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, Nadal ha assegurat que les polítiques de mobilitat i transport públic han de situar-se “al mateix nivell” que altres polítiques socials, com “l'educació o la sanitat”. Segons ha explicat, les polítiques de transport públic com la mobilitat són “polítiques socials imprescindibles i “un dret bàsic de tots els ciutadans”.

El conseller ha considerat necessari millorar el finançament i servei de transport públic a tot el territori per tal de garantir “la supervivència i el benestar d'una societat que creix contínuament”, encara que ha matisat que la intervenció del govern s'ha de produir “sent conscients de la realitat que tenim, i proposant solucions a curt, mig i llarg termini”. Nadal ha afegit que s'han d'aplicar criteris de sostenibilitat en aquestes intervencions, ja que els recursos i el territori són limitats; segons ha assegurat, “no podem mesurar el creixement de la societat pel nombre de cotxes venuts o la quantitat de carreteres construïdes”.

Augment de les ajudes
A més, el conseller ha promès que les ajudes econòmiques que destina la Generalitat als municipis que formen el AMTU, que actualment es xifren en 1,5 milions d'euros, “s'incrementaran proporcionalment en els pròxims anys”, perquè aquestes poblacions puguin “abordar polítiques de mobilitat i transport públic urbà amb major comoditat”. AMTU és una entitat que té com objectiu la promoció del transport públic urbà en els 41 municipis que engloba. Representa una població la població que supera el milió i mig d'habitants i l'any 2005 va moure a més de 37 milions de viatgers, cosa que converteix a aquesta entitat en el tercer operador de transport públic en bus de Catalunya, per darrere de TMB i EMT.

Per la seva part, l'alcalde Joan Antoni Baron ha mostrat el seu suport a la idea de Nadal de tractar la mobilitat i el transport públic com una política social més. Baron ha assegurat que “sense transport públic urbà és impossible oferir la majoria de prestacions socials”; en aquest sentit, ha recordat què quatre de les cinc línies de bus urbà de Mataró passen per l'Hospital. l'alcalde ha reclamat més finançament per situar el transport públic urbà al mateix nivell que el de l'àmbit metropolità.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive