Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra

Multes de 300 a 6.000 euros per incomplir les restriccions

Interior adverteix del règim sancionador per temes de Covid-19, que ja s’ha cobrat 3.000 multes des de l’inici de la pandèmia

Qualsevol mataroní que incompleixi les noves restriccions a la interacció social aprovades pel Procicat s’enfronta a possibles multes de fins a 6.000 euros. Sigui per desconeixença de les normes o per ànim rebel, la violació puntual o reiterada d’alguna de les normes aprovades a nivell català pot comportar càstig. Interior ja ha anunciat un reforç en la coordinació entre cossos de seguretat per assegurar aquest objectiu. 

Davant de possibles incompliments de les restriccions existeix un règim sancionador, que fins ara ha permès tramitar 60.000 denúncies, de les quals ja se n'han cobrat més de 3.000 a nivell de tot Catalunya.

Un sopar i una trucada

"L'esperit és dissuasori, no recaptatori"

A tall d'exemple, el titular d'Interior Miquel Sàmper  ha apuntat volgudament un cas comú com a detonant d’una possible sanció. Si una família no fa cas de la nova resolució i dissabte organitza un sopar a casa amb una altra bombolla amb qui "no té res a veure" i un veí avisa els Mossos, poden arribar a caure "sancions importants". La més habitual, ha dit, és de 300 euros, però en cas de multireincidència pot arribar a més de 6.000 euros.

El Conseller Sàmper

El Conseller Sàmper

"L'esperit és dissuasori, no recaptatori", ha matisat. Precisament per això, el conseller ha interpel·lat la ciutadania que detecti incompliments que "no tingui cap inconvenient" a comunicar-ho a les forces de seguretat. "És més, els demanem que ho comuniquin", ha assenyalat.

Més coordinació

Sàmper ha afirmat que hi ha hagut una "important millora" en la coordinació policial que acompanyarà les mesures a partir d'ara. Les policies locals de pobles i municipis, ha dit, reportaran diàriament als Mossos d'Esquadra un informe que recollirà el nombre d'efectius afectats per la covid, així com les denúncies fetes, els incompliments de les restriccions detectats o si s'han tancat locals o hi ha hagut incidents "rellevants".

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Josep M@ Fa 9 mesos
No cal amb anunciar-ho cal ma dura en la seva aplicació la gent en general fins que no veu que la cosa no va seriosament no reacciona, es una pena i no m'agradaria dir-ho però per desgràcia es així fins que no ens toca a nosaltres no reaccionem.
Nuri Fa 9 mesos
Perfecta

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive