Joaquim Bartra, exdegà del Col·legi d'Advocats
Joaquim Bartra, exdegà del Col·legi d'Advocats

Mor Joaquim Bartra, exdegà del Col·legi d'advocats de Mataró

Bartra, un històric de l'advocacia de Mataró, va ser degà del Col·legi durant 15 anys a més de molts altres mèrits professionals

Joaquim Bartra, un històric de l'advocacia de Mataró, va morir dimecres passat, dia 20, a l'edat de 92 anys. Bartra (1928) va ser degà del Col·legi d'Advocats de Mataró durant 15 anys, des del 1977 fins al 1991, i la seva llarga trajectòria va ser mereixedor de la distinció de la Creu d’Honor de Sant Raimon de Penyafort, atorgada pel Conseller de Justícia, Agustí Bassols, a l’any 1992.

Bartra va ser membre del Secretariat Permanent, previ a la constitució del Consell de l’Advocacia de Mataró. A l’any 1983 va formar part de la constitució de l’actual Consell dels Il.lustres Col.legis d’Advocats de Catalunya, exercint el càrrec de President des del mes de febrer de 1989 fins l’abril de 1990. Va ser impulsor i president  de la Comissió de Normalització Lingüística,  i membre fundador de l’Associació Catalana per a l’Arbitratge i del Tribunal Arbitral de Barcelona, així com President de l’Associació d’exdegans de Catalunya.

Des del Col·legi d'Advocats de Mataró destaquen que, a banda dels seus mèrits professionals, Bartra serà recordat "per la seva bonhomia, saviesa, senzillesa, simpatia, sensibilitat artística i, sobretot, pels seus valors humans que va saber transmetre com a advocat i company, així com per l’eficient i desinteressada labor realitzada a favor del nostre Col.legi i dels seus col·legiats".

A banda de la seva llarga carrera com a advocat, Bartra també tenia un vessant artístic. Els seus dibuixos, de caire mordaç i crític però també tendres, inspirats en noms com Alfred Opisso o l'expressionisme alemany, van gaudir de força popularitat, i el van portar a protagonitzar, entre d'altres, dues exposicions a l'Espai Capgròs de Mataró. 

La vetlla de Bartra érs aquest divendres des de les 10:00 h al Tanatori de Mataró i el funeral tindrà lloc dissabte a les 10.00 h a la Basílica de Santa Maria.


 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive