Fèlix Feliu i Quintana, en una imatge cedida per la família
Fèlix Feliu i Quintana, en una imatge cedida per la família

Mor Fèlix Feliu, històric director de Càritas a Mataró durant 40 anys

Fèlix Feliu Quintana, de 93 anys i fundador d’Assegurances Feliu ha estat implicat en nombroses iniciatives socials i assistencials i va liderar Càritas durant 40 anys

Aquesta matinada de dissabte, 2 de juliol, ha mort als 93 anys d’edat Fèlix Feliu Quintana. El perfil i rol d’aquest mataroní és imprescindible per entendre la ciutat i les seves entitats socials i assistencials. Especialment vinculat a Càritas Interparroquial de Mataró, en va ser director en tres etapes diferents durant 40 anys. Un referent històric del voluntariat mataroní. 

A Fèlix Feliu se’l pot considerar l’autèntica alma mater de Càritas Interparroquial de Mataró. En va ser director entre 1968 i 2008, en mandats diferents i amb algun any d’excepció en el decurs del qual es va mantenir a la Junta de l’entitat. Que CIM sigui l’entitat que és i faci la molta feina que fa és gràcies a la generació de Feliu i l’empenta d’una generació que va viure d’infant la guerra i que es va implicar en moviments cristians de base durant la dictadura. Del seu mandat a CIM n’és fill la dimensió, els locals, l’orientació i la molta feina per les capes més desfavorides de la societat mataronina que és la divisa identificativa de Càritas a Mataró.

Una peça clau


Fèlix Feliu Quintana, abans i durant la seva etapa al capdavant de Càritas, va impulsar nombroses iniciatives socials i assistencials a la capital del Maresme. Va ser dels impulsors del Parvulari de Cirera, el primer centre educatiu als barris alts de la ciutat i va formar part o encapçalar nombroses associacions com l’Associació d’Antics Alumnes del Col·legi de Santa Anna. El seu perfil responia als moviments progressistes de cristians de base i com a tal va formar part d’iniciatives com els Equips de Matrimoni, la presidir l’Associació Catòlica de Pares de Família o va impulsar la delegació local de ‘Cristianisme segle XXI’. La trajectòria de Feliu Quintana la va glossar en una autobiografia amb la col·laboració de l’historiador Manuel Cusachs.

La llista d’institucions i iniciatives socials de Mataró que Feliu va impulsar o col·laborar és extensa, des de Càritas o en complement de la seva trajectòria a CIM: la Residència Torre Llauder, la Fundació Jaume Pineda, el Centre de Formació i Prevenció de Cirera, el Servei de Colònies d’estiu, el GIMM o l’Escola de la Dona en són només alguns dels exemples.

Fill únic i pare de quatre fills, Fèlix Feliu Quintana havia treballat de contable de gènere de punt i s’havia format per ser corredor d’assegurances, fundant Assegurances Feliu que és una de les referents en la matèria a Mataró.  Un mataroní de cap a peus, apassionat del país, de la muntanya i especialment del Montnegre i de Montserrat.

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive