F. Castanyer

Mesures en contra dels 'fitipaldis' urbans

L'Ajuntament ha instal·lat quinze bandes reductores de velocitat a diversos carrers de la ciutat

Un grup de veïns del carrer de La Coma es van reunir fa uns mesos per trobar solucions al problema del trànsit rodat. "És un carrer que fa pujada i els cotxes agafen unes velocitats de por. Això provoca soroll, fum i sensació de perill", comenta una de les veïnes, Maria Teresa Altés. A través d'una petita comissió els veïns van posar-se en contacte amb els regidors Joan Antoni Baron, responsable d'Obres, Serveis i Manteniment i amb Fermí Manchado, conseller de Mobilitat. L'Ajuntament va posar fil a l'agulla i aquesta setmana, després d'uns mesos d'espera, els veïns han observat com s'han col·locat dues bandes reductores al principi i al final del carrer.

"Estem satisfets, però estem observant l'actitud dels conductors", comenta Altés. Diversos veïns han comprovat com alguna motocicleta opta passar per damunt la vorera per tal d'estalviar-se el sotrac de la banda reductora. "Comportaments com aquest s'han de perseguir, perquè sinó serà pitjor el remei que la malaltia", comenta Altés.

Al marge de les dues bandes del carrer de La Coma, el Servei de Mobilitat està instal·lant altres reductores de velocitat a la Ronda de Mossèn Jacint Verdaguer a l'altura del carrer de Jaume Comas (2); al carrer de Jaume Isern a l'altura del carrer de Catalunya (1); al carrer del Montalt (1); al carrer del Berguedà; al carrer de Sant Bonaventura a l'altura amb la Baixada d'En Massot (1); a la Ronda de Francesc Macià a l'altura del carrer de Ciutat Freta (2) i al Camí Ral a l'altura del carrer de Sant Valentí (2). Els treballs són a càrrec de l'empresa Bor Señalizaciones, SL i tenen un pressupost de 6.243 euros. La instal.lació d'aquestes bandes s'ha començat a fer a principis de setmana i està previst que durin un mes. Moltes de les bandes, que són de goma, se situen prop dels passos de vianants perquè quan els vehicles arribin al pas ja hagin hagut de reduir la velocitat.

A més d'aquestes bandes reductores de velocitat, a la ciutat hi ha instal.lats 16 passos de vianants de ressalt que tenen la mateixa finalitat: la reducció de la velocitat dels vehicles i augmentar la seguretat dels vianants, a més d'una altra funció que seria la de disminuir les dificultats a les persones amb mobilitat reduïda.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive