S.F.

Mestres d’educació física reivindiquen més hores per la seva matèria

Un manifest sorgit de Mataró té el recolzament de 87 mestres que rebutgen el nou decret que redueix a una hora setmanal l'Educació Física

Un grup de mestres d’Educació Física de Mataró ha mostrat el seu rebuig al nou decret que redueix a una hora setmanal el temps mínim dedicat a l’esport en escoles i instituts. Els professors han enviat una carta al Govern de la Generalitat mostrant la seva preocupació. Cristian Almazor, portaveu del Grup de Treball d’Elaboració de Material Didàctic d’Educació Física de Mataró, assegura que la seva reivindicació té el suport de la Delegació de Catalunya de la Federació Internacional d’Educació Física (FIEP): “Ens han assessorat sobre quines iniciatives podem prendre i ja hem enviat la nostra preocupació a l’administració i properament ho farem als pares”. En total, ja hi ha 87 professionals de l’Educació Física d’arreu de Catalunya, 46 de Mataró i el Maresme, que donen recolzament a aquesta iniciativa.

Per Almazor, la “decisió de reduir el mínim l’Educació Física és ridícul i un contrasentit si tenim en compte el marc europeu”. “Des d’Europa es reclama que hi hagi un mínim de tres hores per setmana i aquí es va enrere”, afegeix el professor. Aquest decret, aprovat el passat mes de juny i que entrarà en vigor el proper curs escolar 2008-2009, estableix que serà cada centre el que decidirà el temps que se li dedica a aquesta assignatura, un fet que segons l’escrit signat pels 87 professionals, pot portar a “la discriminació entre centres aquest establiment d’horaris” i en el que es pregunta “sota quins criteris pedagògics s’ha pres aquesta decisió” i “amb quins professionals es compta per elaborar la normativa”.

De moment, han trobat alguns moviments similars arreu d’Espanya, pel que no es descarta “posar-se en contacte amb ells i poder fer més pressió entre tots”. “El decret va entrar en vigor a poc per acabar el curs i no se li va donar l’atenció necessària fins que ens ho hem trobat ara”, explica Almazor. Des de la comissió creada per tractar aquest tema s’espera que l’administració “recapaciti en la seva decisió”, ja que aquests mestres defensen l’Educació Física com un motor educatiu per no només el desenvolupament psicomotor, sinó també com a “eina integradora i socialització entre l’alumnat”. “L’Educació Física és una de les àrees que permet un treball més interdisciplinari, per què restar-li temps?” es pregunta Almazor.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive