Més paper per a Policia Nacional i Guàrdia Civil a Mataró
Més paper per a Policia Nacional i Guàrdia Civil a Mataró

Redacció

Més paper per a Policia Nacional i Guàrdia Civil a Mataró

Policia Nacional i Guàrdia Civil s’incorporen a la Mesa de Coordinació Operativa de la capital del Maresme on hi ha la Policia Local i Mossos d'Esquadra

Els comandants de la Policia Nacional (CNP) i de la Guàrdia Civil han formalitzat la seva incorporació a la Mesa de Coordinació Operativa de Mataró, un òrgan permanent i estable creat per coordinar els diferents cossos i serveis de seguretat que operen a la ciutat, entre els quals ja hi figuraven la Policia Local i els Mossos d'Esquadra. La reunió es va dur a terme a l'edifici de Via Pública.

La Llei 4/2003, d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, estableix que la Mesa de Coordinació Operativa ha de ser integrada pels caps de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local, membres de la Junta Local de Seguretat, i, si escau, pels altres comandaments de policia o de seguretat determinats per la Junta Local. Aquesta integració arriba en el marc de la formalització de la col·laboració entre tots els cossos policials amb l'objectiu de garantir la seguretat a Mataró.

Operatiu policial conjunt al Port de Mataró. Foto: ACN
Operatiu policial conjunt al Port de Mataró. Foto: ACN

 

El fruit de la col·laboració policial

La incorporació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional representa un pas més en la consolidació del treball conjunt dels cossos policials de la ciutat. Des de gener fins a setembre de 2023, s'han realitzat 14 dispositius interpolicials conjunts, amb la participació de la Policia Local, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil. Aquests operatius s'han centrat en espais públics i establiments que generen percepció d'inseguretat o molèsties per a la seguretat ciutadana, amb un resultat total

  • 554 identificacions
  • 16 detencions
  • 71 denúncies per tinença de drogues
  • 18 denúncies per possessió d’armes.

La Mesa de Coordinació Operativa, creada per la Junta Local de Seguretat, es reuneix quinzenalment i té com a funcions l'execució dels acords de la Junta Local de Seguretat, l'assegurament de l'intercanvi d'informació entre els cossos de seguretat, la coordinació operativa de les actuacions, l'elaboració de propostes de plans de seguretat, i altres funcions que contribueixen a millorar la col·laboració entre els cossos i serveis de seguretat. La incorporació de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional reforçarà aquesta cooperació per optimitzar els recursos i millorar l'eficàcia en matèria de seguretat a Mataró.

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive