Més Mossos d’Esquadra per a la comissaria de Mataró
Més Mossos d’Esquadra per a la comissaria de Mataró

Més Mossos d’Esquadra per a la comissaria de Mataró

32 nous agents s’han incorporat els últims tres anys i la dotació anirà a més cada any gràcies a l’ampliació de membres del cos

Més agents a la comissaria, més presència policial al carrer, més seguretat. La comissaria de Mataró dels Mossos d’Esquadra ha incorporat els darrers tres anys fins a 32 agents nous. És una dada parcial que anirà a més amb les noves promocions d’agents i que ha permès créixer en més d’un 20% el nombre d’efectius a la capital del Maresme. Aquesta és una nova de la que es congratulen tant la Generalitat com l’Ajuntament de Mataró. El conseller Joan Ignasi Elena i l’alcalde David Bote ho han exemplificat en una reunió de seguiment del tema seguretat celebrada aquest dimarts 10.

La Generalitat ha apostat per un creixement del cos de Mossos d’Esquadra que ha de ser lògicament progressiu -de promoció en promoció acadèmica- i que permet a Mataró gaudir de més agents a l’Àrea Bàsica Policial i també de més recursos en altres divisions del cos que, des de la central, també operen per al territori. La incorporació de 32 agents nous en 3 anys va en la línia de la reivindicació que durant molt de temps havia abanderat l’alcalde David Bote. Els propers anys, ha assegurat el Conseller Elena, “mantindrem el compromís de dotar amb més efectius el cos i a Mataró s’hi destinaran més agents”.

  • La previsió d’interior és de mantenir la incorporació d’uns 800 agents de Mossos d’Esquadra cada any a nivell català

L’entesa no és sols qüestió d’ampliar la plantilla destinada a la capital del Maresme, expliquen des de l’Ajuntament. També va de mantenir els dispositius conjunts entre Mossos d’Esquadra i Policia Local i els dispositius especials de la policia catalana en zones com la d’oci nocturn al Polígon del Pla d’en Boet o davant grans esdeveniments com Les Santes.

Reunió de seguiment amb el Conseller Elena i l'alcalde Bote
Reunió de seguiment amb el Conseller Elena i l'alcalde Bote


 


Menys ocupacions i més detencions


La compareixença posterior a la reunió de treball entre administracions també ha servit perquè des de la Generalitat s’hagi recordat per boca del Conseller que “a Mataró la seguretat ens ocupa i ens preocupa però tenim una mitjana de delictes per sota la del país”. Això sí, ha titllat aquesta dada o la de les ocupacions (40 menys aquest 2023 que el mateix període d’un any anterior) de “fredes si no les acompanyem d’una millora de la percepció ciutadana”. És per això que desplegar més efectius suposa segons Elena “un cercle virtuós que ens permet més activitat policial, més presència i un increment del nombre de detencions d’un 16%”.

Comentaris (9)

Eva Fa 1 mes
Mes mossos? Si això servís per alguna cosa.... els delinqüents se'n foten dels mossos. Saben que son impunes. Que diu l'Elena, que tenim menys ocupacions?? Vinga home!! No li fan be les estadístiques. Mataró és un paradís per als ocupes i delinqüents. Gràcies a la gestió dels que governen amb els nostres diners, som una sucursal barata del Marroc..una ciutst bruta en tots els sentits on fa fàstic viure.
Don perro Fa 1 mes
Cuantos mas gatos,,, mas ratones ,.
Ramon Fa 1 mes
Más mossos para hacer el vago,y en tus propias narices entran 2 veces a robar en la nueva petanca de rocafonda.Solo saben hacerse los chuletas y nada más y no tienen narices de parar a los marroquíes cuando van con los patinetes haciendo el indio.
Antonio Recio Fa 1 mes
Cuánto tiempo llevo avisando de que todo esto vendría? sigan votando socialismo y progresismo.
més mossos per a què, per mirar a un altre costat quan truques? Fa 1 mes
Quan truques i dius estant ocupant davant de casa. Arribem i et diuen ho sentim, ja no podem fer res. Però si no han entrat encara? ho sentiem la llei això, la llei allò... Realment fan falta més mossos, o lleis que protegeixin a la gent de la ciutat de tant de brètol i delinqüent internacional? Pregunto. Gràcies
Josep Colajet Fa 1 mes
Si les lleis no canvien, i per al que sembla els polítics estan més preocupats en canviar les cadires per seguir xuclant de la mamella, com si instal·len una caserna dels Delta Force.
Perico de los palotes Fa 1 mes
Por muchos agentes que pongan, si las leyes no cambian y se endurecen, va a ser un gasto de recursos que no va a servir absolutamente de nada. Nos toman por imbéciles.
Ojo! Fa 1 mes
Vetllar pel compliment de les ordenances municipals no és responsabilitat dels mossos, sinó de la Policia Local, que no vol treballar. Els mossos no denunciaran mai cap patinet que vagi per la vorera o contra direcció, ni es posaran amb els gossos d'amos incivics.
Carles Fa 1 mes
Ja poden posar a 3.500 mossos. Mentre les lleis segueixin com ara no s' arreglarà res. Hi ha cinc delinqüents a Barcelona que en els últims cinc anys porten de promig més d'una detenció per setmana i segueixen al carrer.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive