Els serveis funeraris estan actualment en mans d'una sola empresa a Mataró. Foto: R. Gallofré. Foto: R. Gallofré
Els serveis funeraris estan actualment en mans d'una sola empresa a Mataró. Foto: R. Gallofré. Foto: R. Gallofré

Més hores de cementiris oberts i dos dies de Tots Sants

Tot i el confinament perimetral, es permet els dies 31 i 1 sortir del propi terme per anar al cementiri si és a la mateixa comarca

La cita de Tots Sants amb els cementiris no se suspèn en l’actual marc de restriccions i d’alta incidència per Covid-19 però sí que condiciona el dispositiu municipal i el marc de tot Catalunya. Per esponjar l’assistència, serà tot un cap de setmana de Tots Sants i, a més, es pot sortir del propi terme municipal si és per anar a un cementiri de la pròpia comarca

L’Ajuntament ha adaptat aquest any a la situació sanitària el dispositiu especial per poder atendre l’increment de visites als cementiris amb motiu de Tots Sants. Fins al 2 de novembre, el Cementiri dels Caputxins i el Cementiri de les Valls amplien l’horari de visita de 8.30 a 18 h. A més, l’assistència als cementiris és una de les poques excepcions permeses al confinament perimetral de cap de setmana que ha entrat en vigor aquest divendres de matinada: la Generalitat permet sortir del propi terme municipal si és per anar al cementiri de la mateixa comarca.

El cementiri de les Valls. Foto: R.Gallofré

El cementiri de les Valls. Foto: R.Gallofré

La importància de les mesures de seguretat

En l'actual context de pandèmia, les visites als cementiris han de complir un seguit de mesures de protecció i organitzatives per prevenir el risc de transmissió de la Covid-19. Així doncs, a les entrades dels cementiris s’aplicarà un control per exigir l’ús de la mascareta, distància interpersonal, evitar aglomeracions i facilitar gel hidroalcohòlic a tots els visitants. 

S’han establert recorreguts amb entrades i sortides diferenciades per evitar que les persones es trobin en sentits oposats i s’ha pintat el sentit de la marxa a vials i escales dels recintes funeraris. També s’adoptaran mesures de neteja i desinfecció, que tindran especial cura de les zones i espais d’ús comú i de les superfícies de contacte més freqüents.

A més, caldrà tenir en compte que:

 • -És obligatori l’ús de mascareta.
 • -Cal mantenir la distància física interpersonal de seguretat d’1,5 metres.
 • -Queden prohibides les trobades i reunions de més de 6 persones.
 • -A l’hora d’acostar-se a dipositar flors als nínxols, cal mantenir les mesures d’higiene i respectar sempre la distància interpersonal entre no convivents.
 • -En cas d’utilitzar les escales mòbils per accedir als nínxols, les persones que les utilitzin s’hauran de posar gel hidroalcohòlic abans i després de fer-les servir.
 • -Es recomana avançar o endarrerir la visita al cementiri per evitar les aglomeracions que es puguin produir l’1 de novembre.
 • -Es recomana limitar el temps d’estada al cementiri, així com limitar l’ús de bancs i seients que hi pugui haver.

El Cementiri dels Caputxins acollirà dilluns 2 de novembre a les 12 h la Pregària “Fidels difunts”. Degut a la situació de crisi sanitària, aquesta serà l’única activitat que tindrà lloc, ja que enguany no se celebraran ni el tradicional concert de Tots Sants ni tampoc l’exposició a la Cúpula del Cementiri, propostes que tradicionalment organitzaven l’Ajuntament i Cementiris Metropolitans CGC SL, l’empresa concessionària dels cementiris municipals.

 

Transport públic

Diumenge 1 de novembre, a partir de les 8 h, les línies 1 i 2 de Mataró Bus reforçaran el servei funcionant amb horari de dissabte, enlloc del de dia festiu.

El recorregut de la línia 3 d’autobusos s’allargarà des de la parada de l’Hospital de Mataró fins al Cementiri de Les Valls en les hores d’obertura (de 8.30 a 18 h). Davant d’aquest cementiri també tenen parada fixa les línies 1 i 2.

Per arribar al Cementiri dels Caputxins, les línies 1, 3 i 6 de Mataró Bus tenen parades properes. També ho són la parada de Cabanellas de les línies 1 i 2.

Durant aquesta setmana, també es senyalitzarà una parada provisional de taxis al passeig dels Molins, entre el carrer Dos de Maig i el carrer d'Arapiles.

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive