Mataró es convertirà el proper estiu en un Campus Internacional que acollirà a més de 250 estudiants d'espanyol d'entre 14 i 17 anys provinents de Suècia, França i els Estats Units. Aquests joves seran els participants a la prova pilit d'una iniciativa que ha impulsat l'escola d'idiomes British American Institute (BAI). El projecte, que s'emmarca en el programa de suport a la internacionalització d'empreses que du a terme l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), també té com a objectiu el de projectar la ciutat a l'exterior aprofitant la docència com a recurs econòmic.
El BAI és una de les dotze empreses que han rebut el suport de l'IMPEM per fer possible la internacionlització. L'escola ja feia anys que estudiava la possibilitat d'oferir classes d'espanyol per a estrangers, segons ha explica la director del centre Roser Morgado. Actualment, la llengua espanyola s'ha convertit en l'idioma preferit pels estudiants nordamericans, desplaçant el francès a un segon terme. A Europa, el castellà és la segona llengua més estudiada després de l'anglès, i representa un 69% de la demanda a França i el 17% a Alemanya.
Els 253 joves que participaran en aquest primer Campus Internacional començaran a arribar a principis de juliol i s'estaran a Mataró entre dues setmanes i un mes. Per aprofundir-hi visitaran Mataró i, molt d'ells, podran conviure amb famílies.
Segons Morgado, aquest tipus de convivència «ha estat molt ben acceptat» i de moment ja es compta amb 28 famílies mataronines disposades a allotjar a casa seva un dels nois i noies estrangers que arribaran a partir del pròxim mes de juliol.
La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, valora molt positivament la iniciativa, ja que els estudiants «explicaran la seva experiència quan tornin als seus països» i indirectament s'aconsegueix una gran promoció de la ciutat. Romero també comenta que durant l'estada generaran més riquesa a Mataró.
Per la seva banda, l'assessor de l'IMPEM Josep M. Rius va més enllà i entén que iniciatives com aquesta poden arribar a convertir Mataró en 'la Bristol del Mediterrani'. Rius explica que aquesta ciutat anglesa té en la docència de la seva pròpia llengua un recurs econòmic molt important.
-
Comentaris