-
-

capgros.com

Més de 200 persones a la manifestació en defensa de la sanitat pública

La concentració es va produir finalment a la plaça de França malgrat la desautorització de Mossos, sense cap incident ni desordre públic

Més 200 persones van manifestar-se dissabte passat a la tarda a la plaça de França de Mataró per reclamar que s'aturi el desmantellament dels serveis sociosanitaris públics del Maresme. La manifestació, convocada per la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública, finalment es va celebrar en el lloc on estava previst, malgrat que el departament d'Interior de la Generalitat no l'havia autoritzat. La concentració, en tot cas, va tenir lloc sense cap incidència ni desordre públic. 

La jornada de dissabte va començar amb l'assemblea que Marea Blanca va celebrar al matí a l'Hospital de Mataró. Marea Blanca reuneix les entitats en defensa de la salut pública a Catalunya. El futur dels serveis sociosanitaris de Mataró, que actualment s'ofereixen des de l'antic Hospital de Sant Jaume, va ser una de les qüestions que es va tractar en l'assemblea. Posteriorment es va celebrar un dinar fraternal al Cafè de Mar i a la tarda els assistents es van dirigir cap a la plaça de França. Els organitzadors van mantenir l'emplaçament, tot i que la desautorització per part de Mossos va fer que l'Ajuntament avisés que si hi havia cap desordre públic es podia procedir a detencions. Això també va fer que la FAVM es retirés de la convocatòria.

Finalment, però, la manifestació es va celebrar sense incidents. Malgrat que l'assistència va ser menor a la d'anteriors protestes, els manifestants van fer sentir la seva veu per reclamar un sistema sanitari 100% públic i un pla per als serveis sociosanitaris maresmencs. La coordinadora denuncia que en els darrers mesos no s'ha fet cap pas significatiu per intentar desencallar la situació, i exigeix Exigir aquest Pla Director, que determini les necessitats reals dels serveis sanitaris del Maresme a curt i a mitjà termini. 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive