La directora del Mirador, Meritxell Aguirre, durant l'atenció als mitjans. Foto: ACN
La directora del Mirador, Meritxell Aguirre, durant l'atenció als mitjans. Foto: ACN

Redacció

Meritxell Aguirre, directora del Mirador: “Disposem de tots els equips per atendre als infectats”

La residència El Mirador viu un brot de Covid-19 que, expliquen fonts del centre, ja tenen sota control

La residència El Mirador de Mataró pateix un brot de Covid-19. Així ho va avançar ahir Capgròs, després de confirmar la informació a través de diferents fonts i valorar la situació amb la responsable del grup VL, que gestiona el centre, Natàlia Olmo. En total, són 32 persones de la residència, 21 residents i 11 treballadors, que han donat positiu per Covid-19 en les últimes proves PCR i que a hores d’ara ja es troben confinades al seu domicili, en el cas dels treballadors, o a l’espai habilitat a tal efecte al Mirador, en el cas dels residents. Totes aquestes persones, segons fonts del centre, serien asimptomàtiques.

La directora del Mirador, Meritxell Aguirre, assegura que ella i les seves companyes se senten "molt tranquil·les" perquè disposen de tots els equips de protecció necessaris per atendre els residents infectats: màscara FFP2, bates d'un sol ús per a cada habitació, ulleres i material de desinfecció constant. Mentrestant, tots els treballadors positius i els contactes directes són a casa complint una quarantena obligatòria i l'empresa els ha substituït amb personal eventual.

Aguirre, en una atenció als mitjans aquest migdia, ha insisit en la hipòtesi que ahir ja avançàvem com a possible vector de transmissió dins del centre. El brot de covid-19 detectat a la residència tindria l'origen en una àvia que ha de sortir cada setmana a fer-se una prova rutinària a l'hospital. Aguirre, d’altra banda, ha remarcat que el virus no s'ha propagat més enllà del sector on viu aquesta resident: “com que ja teníem el centre dividit per plantes i zones diferents, hem pogut evitar que el virus es propagués a tota la residència i només ha afectat una àrea concreta”.

Arran d'aquest positiu detectat el dia 5 d’agost, el geriàtric va demanar el suport del seu Centre d'Atenció Primària (CAP) de referència, que l'endemà va practicar proves PCR als més de 200 treballadors i avis que hi ha al Mirador de Mataró. Van donar positiu 11 treballadors i 20 residents més. Tots de l'ala Muntanya de la planta 1, on hi ha els residents amb demència avançada.

Aguirre ha recordat que els 32 infectats no tenen símptomes "i es troben bé". Precisament, l'asimptomatologia va fer que ningú sabés que el virus era dins la residència i va contribuir als contagis. De fet, els treballadors aplicaven mesures bàsiques de seguretat, sense cap element de protecció extraordinari. La directora ha destacat que El Mirador de Mataró estava considerat un centre verd perquè no hi havia cap infecció, de manera que els treballadors duien només mascareta quirúrgica, considerada la més bàsica, tal i com indiquen els protocols.

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive