A aquest quart capítol apareix el mercat de la plaça de Cuba de Mataró, aixó com el Mercat Central de Sabadell i l’Abaceria de Barcelona.
En el cas de les històries d’aquest mercat de Mataró, es presenta la història del Raúl, un enginyer informàtic reconvertit en pagès, masover i venedor, que té parada al mercat de la plaça de Cuba.
Entre els seus clients hi ha la María, que ha “descobert” que comprant productes frescos al mercat ha millorat sensiblement de la malaltia que té. El programa acompanyarà la Teresa Codina a la llotja d’Arenys, tota una senyora del peix amb parada al mercat. També s’aprendrà a cuinar aprofitant tot el que hi ha al rebost per evitar el malbaratament.
El programa posa el focus en el dia a dia del microcosmos dels mercats, els quals són fonamentals en el teixit de molts barris i municipis. Es posa especial atenció a les vivències de les persones que hi treballen i les relacions que s’estableixen.
Els mercats són un gran aparador d’alimentació que constitueix un factor molt important en la vida de moltes persones, tant pels qui hi treballen com pels qui hi compren. En el darrer any sembla que hi ha hagut una tendència mundial a cuidar més de l’alimentació, a optar per productes frescos, de proximitat i ecològics. Productes que es poden trobar a les parades dels mercats.
La directora d’aquesta producció és Tana Collados, especialista en gastronomia als informatius de TV3. La periodista té molta experiència en aquest sector i ha treballat en altres produccions relacionades amb l’alimentació i la cuina, especialment fent reportatges al programa 30 minuts com: “Mercats oberts“, “Boqueria, un mercat de retrat“, “Ambaixadors de gust“ i “Meditarrània, la mar de conflictes“. També ha dirigit el programa “Cuines“ i la revista d’enogastronomia “Al vostre gust”.
Comentaris