Mataró vol tornar a tenir Fira d'Atraccions aquest 2021
Mataró vol tornar a tenir Fira d'Atraccions aquest 2021

Mataró vol tornar a tenir Fira d'Atraccions aquest 2021

Els firaires i l'Ajuntament volen celebrar l'esdeveniment amb un format adaptat a la normativa anti-Covid i amb el mes de juny com a possible data

Mataró tornarà a tenir Fira d'atraccions aquest 2021. Serà així si prosperen les converses que mantenen l'Ajuntament i el Gremi de Firaires,que estan ben encaminades per la bona voluntat d'ambdues parts però encara amb força qüestions pendents de resoldre. Si s'arriba a un acord i la normativa ho permet, l'esdeveniment se celebrarà al Nou Parc Central en dates que encara estan per definir (el juny és una possibilitat) després que l'any passat s'hagués de cancel·lar a causa de la pandèmia. Com és obvi, hi haurà limitacions de cara a complir amb la normativa anti-Covid, com ara el control d'aforament i d'entrada i sortida al recinte, que serà tancat. 

La celebració de Sant Jordi, que va ser molt participada als carrers de ciutats com Mataró i que va incloure, en format adaptat, la majoria dels actes propis de la Diada, ha marcat un abans i un després en matèria d'actes públics massius en temps de pandèmia, i obre les portes a que altres cites que l'any passat no va hver-hi més remei que cancel·lar, ara puguin tirar-se endavant, com és el cas de la Fira. Una cita com sempre pensada per a tota la família, i que oferiria una de les primers oportunitats lúdiques per a infants a l'aire lliure d'ençà de l'inici de la pandèmia. Cal recordar que a partir del 9 de maig també reobren els parcs d'atraccions

Des del Gremi de Firaires han confirmat a Capgros.com que les converses amb l'Ajuntament s'estan duent a terme des de fa setmanes que la intenció és que es pugui fer l'esdeveniment. Destaquen que encara no està decidit quin format tindrà, "però estem treballant amb el consistori perquè torni la Fira a Mataró", resolen. La regidora de Promoció Econòmica, Núria Moreno, ha destacat que la intenció és poder acollir de nou la Fira d'atraccions a Mataró, però que encara s'han de posar d'acord amb els firaires en el model que tindrà l'esdeveniment. L'Ajuntament està pendent que a mitjans de maig la Generalitat aprovi l'autorització per poder dur a terme aquestes fires.

La 'noria' de la Fira d'Atraccions

La 'noria' de la Fira d'Atraccions

El que està clar, segons Moreno, és que la cita no podrà ser la setmana de la pàsqua granada, que enguany se celelebra el 24 de maig. "No es farà en dates habituals perquè organitzativament és impossible, necessitem com a mínim un mes des que rebem l'autorització de la Generalitat", constata Moreno. Això implica que la Fira d'atraccions podria endarrerir-se fins al proper més de juny, però les dates no estan confirmades.

Hi ha una sèrie de normatives i limitacions que s'hauran d'aplicar sí o sí, que són les que estableix el Pla sectorial de fires d'atraccions de Catalunya, aprovat pel Departament d'Interior a l'octubre de 2020.  El document descriu el conjunt de mesures i protocols a aplicar en aquest àmbit per tal minimitzar el risc de contagi comunitari i establir les mesures de protecció necessàries per als treballadors del sector.

La fira, durant el cap de setmana passat. Foto: R. G.

La fira, en temps pre-Covid. Foto: R. G.

El pla estableix que en les fires d'atraccions no hi ha limitació d’aforament sempre que es garanteixi una superfície de seguretat mínima de 2,5 m2 per persona. Aquesta superfície es pot reduir fins a 1m2 sempre que es faci ús obligatori de la mascareta, es porti un registre dels assistents o es faci preassignació de localitats. Aquesta última mesura obriria les portes a la possibilitat que s'hagi d'adquirir entrades amb antel·lació, tal i com s'ha fet a Mataró amb diversos esdeveniments vinculats a Nadal i al Sant Jordi. La distància de seguretat a mantenir en les zones d'espera i durant la utilització de les atraccions serà de 2 metres entre persones de diferents grups. 

Pel que fa a les parades de menjar i begudes que hi sol haver a la fira, s’ha de garantir la distància d’1,5 metres entre persones i la superfície de seguretat mínima equivalent de 2,5 m2 per persona, ja que durant el consum dels seus productes no es pot dur mascareta. Ara per ara no està clar si, en cas de celebrar-se, hi haurà zona de bars al Parc Central Vell. 

 

 

Comentaris (1)

Joan Sans Fa 5 dies
Em sembla molt bé que per fi les fires d’atraccions ambulant puguin funcionar amb “normalitat”. Han estat els més perjudicat, oblidats, discriminats i últims en poder obrir, magrat disposar d’un protocol sanitària anti Covid. Felicito els ajuntaments que fent complir les normes necessàries de seguretat permeten reobrir les fires.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive