Ciclistes per les Cinc Sénies. Foto: R.Gallofré
Ciclistes per les Cinc Sénies. Foto: R.Gallofré

Mataró vol crear nous recorreguts a peu i en bicicleta a les Cinc Sènies

L'Ajuntament de Mataró demanarà una subvenció per implantar l'Anella Verda a les Cinc Sènies i a la Riera de Sant Simó

L'espai agrari i forestal de les Cinc Sènies, únic al Maresme, és clau en l'aposta cap a sistemes de producció i consum locals més eficients, de cara a potenciar el producte de proximitat i de qualitat. Però també és vital per mantenir la sostenibilitat i el medi ambient en un entorn fortament urbanitzat, i també com a espai d'oci i esbarjo i de connexió amb la naturalesa.

Les Cinc Sènies també són un dels pols de la futura Anella Verda, un projecte que s'està desenvolupant a Mataró per protegir i potenciar els espais naturals i seminaturals que rodegen la ciutat. En aquest sentit, Mataró demanarà una subvenció a la Fundación Biodiversidad, que pertany al Govern espanyol, de cara a implantar el projecte a l'àmbit de les Cinc Sènies i la Riera de Sant Simó. 

El Ple de gener va aprovar ahir dijous, dia 13, aquest projecte, que té entre els seus objectius establir nous recorreguts a peu i en bicicleta en aquest entorn. Són molts els mataronins que s'endinsen a les cinc sènies per fer-hi senderisme o per pedalar-hi, però els camins no estan prou ben arranjats o indicats, i també n'hi ha que es podrien obrir i condicionar per ampliar-ne la xarxa. 

52845931 1607086234521

Un ciclista entrant a les Cinc Sènies. Foto: R. G. 

A banda, la implementació de l'Anella Verda, segons expliquen des de l'Ajutnament de Mataró, ha de servir per a la restauració ecològica i de biodiversitat de la Riera de Sant Simó, combatre l degradació als límits amb les Cinc Sènies, i impulsar l'agricultura ecològica en aquest sector. 

El projecte es complementa amb l'acord signat l'any 2020 entre l’associació de pagesos i residents i l’Ajuntament per impulsar un pla especial que posi en valor l’espai agrari de la ciutat, que ocupa més d’un terç del terme municipal de Mataró

Comentaris (6)

Carme Fa 1 any
Les papereres són un niu de brossa. Fora TOTES les papereres i que cadascú sigui responsable dels seus residus.
Reserva agrícola Fa 1 any
Si les Cinc Sénies és la gran reserva agrícola de Mataró, per què la majoria de camps estan abandonats i en estat llastimós? Fa plorar de veure.
Excrements de gos Fa 1 any
El camí de les Cinc Sénies a més d'una pista ciclista, és un gran correcan salvatge. S'ha anar amb molt de compte on poses els peus.
Oriol Fa 1 any
Fantàstic ja era hora després de molt anys que aquest espai es fa servir per fer esport i altres. Que no és deixin també de revisar el espai de la riera de argentona, el seu punt desde l'accés del pla de boet fins El Sorrall o fins a Argentona, li falta manteniment i molt. I segur que hi han més punts. Es un bon començament.
salvador fernandez alegre Fa 1 any
em sembla fantastic i podria arribar fins a Llavaneres
Antonia Fa 1 any
Doncs podríen començar equipant tota aquest àrea de les cinc sènies de papereres. És una vergonya a la situació actual.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive