El nou carril bici al Pla d'en Boet. Foto: Ajuntament
El nou carril bici al Pla d'en Boet. Foto: Ajuntament

Mataró tindrà un nou carril bici al polígon de Pla d'en Boet

El nou tram de carril bici, de 500 metres, transcorrerà per la calçada del carrer de Joaquim Puig i Pidemunt, que serà de sentit únic per a la resta de vehicles

El polígon del Pla d'en Boet, a Mataró, comptarà amb un nou carril bici. Es tracta d'un tram de 500 metres que transcorre pel carrer Joaquim Puig i Pidemunt. L'objectiu és connctar el el tram de carril bici del Camí del Sant Crist, que es va construir al 2019, amb el de l’avinguda de Lluís Companys, en el marc del nou projecte de l'anella ciclista. Amb la instal·lació d'aquest carril, el carrer Puig i Pidemunt ha passat a tenir un únic sentit de circulació per a la resta de vehicles. A més, es guanyen places d’aparcament i es pacifica el trànsit regulant la circulació de les cruïlles amb dues noves rotondes.

El nou tram de carril bici transcorre per la calçada, amb un sentit de circulació al costat de cada vorera, i quedarà separat de la circulació de la resta de vehicles per una línia d’aparcament. Els treballs suposen la senyalització vertical i el pintat del carril bici, així com dels passos de vianants i les places d’estacionament, que seran més nombroses i estaran disposades en cordó i en semibateria. Els treballs, adjudicats a l’empresa SEVIMAR, tenen un cost de 48.396,06€ (IVA inclòs) i es preveu que estiguin enllestits durant la primera quinzena de gener.

El projecte comporta diversos canvis en els sentits de circulació. El carrer de Josep Puig i Pidemunt ha quedat en sentit únic per a la resta de vehicles, que ara només poden circular en direcció Barcelona. També s’ha fet d’un únic sentit el tram dels carrers de Pablo Iglesias (sentit mar) i de Francesc Layret (sentit muntanya), entre el carrer de Manuel Serra i Moret i el carrer de Josep Puig i Pidemunt.

El carril bici s'emmarca en dos projectes; per una banda, el Pla d’acció integral de millora dels Polígons d’Activitat Econòmica, un conjunt d’actuacions en la mobilitat, l’enllumenat, l’espai físic i la reactivació econòmica dels polígons Pla d’en Boet, Les Hortes del Camí Ral, el Rengle I i II, i Balançó i Boter. Per l'altra, el projecte de l'anella ciclista, que doblarà el total de kilòmetres de carrils bici a la ciutat (de 8 a 16). Les obres del conjunt s'iniciaran la propera primaera, un cop es licitin i s'adjudiquin. 

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Ferran Hidalgo Fa 6 mesos
Viendo que el Ayuntamiento se puede gastar 50.000 euros en pintar un carril bici en un poligono imagino que este año habrá presupuesto para hacer el mantenimiento al alcantarillado y no se llenará Mataró de cucarachas.
Mataroní Fa 6 mesos
Como donin premis, aquests carrils no els utilitza pràcticament cap ciclista, a no se que siguin invisibles.
Recapto, recapto i recapto, i mai en tinc prou Fa 6 mesos
Malgastar els diners dels contribuents. Ni fa falta ni es donarà ús, o dit d'unaltra manera, hi han mil coses més urgents. Desprès no quadren els pressupostos i pugen impostos, el de sempre.
Perill Fa 6 mesos
Els altres vehicles tindràn un sol sentit, les bicicletes i patinets, dos. Quan un vianant vol travessar el carrer sempre mira d'allà on vénen els cotxes, i no sap que li pot venir una bicicleta o patinet en sentit contrari. Així és com va ser atropellada la Muriel Casals.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive