Els indicadors i la pressió assistencial poden notar l'efecte Setmana Santa
Els indicadors i la pressió assistencial poden notar l'efecte Setmana Santa

Mataró, tercera ciutat catalana amb la incidència de Covid més alta

La incidència a 14 dies de Mataró és de 765 quan la mitjana catalana és de 564,58

Mataró no presenta bons indicadors epidemiològics de Covid-19 encara que a nivell català la situació estigui millorant. De fet, la capital del Maresme és la tercera ciutat amb la incidència més alta. La incidència acumulada a 14 dies és de 765 quan la mitjana catalana és de 564,58. Només Olot, amb una incidència de 1.502 i Tortosa amb 922 presenten indicadors pitjors que Mataró en aquest indicador, un dels que marca tendència epidemiològica

La incidència és la proporció de persones que emmalalteixen en un temps determinat. Es calcula dividint el nombre de casos apareguts entre el nombre de persones que estan lliures de la malaltia a l'inici del període. Normalment se sol tenir en compte cada 100.000 habitants i a 14 dies, encara que també es mesura a 7.La incidència acumulada a 14 dies és un dels mesuradors més importants per a controlar com evoluciona la corba de casos del Covid-19. A mesura que aquest valor sigui més alt, més descontrolada estarà la pandèmia. El fet de delimitar-lo als 14 dies permet valorar la rapidesa de propagació del virus entre la població.

L’Rt torna a estar per sobre d’1

L’actualització d’avui dijous 4 de Dades Covid també ha dut males notícies en el camp de l’Rt, l’indicador que medeix la velocitat de propagació i que torna a estar per sobre del llindar d’1. Concretament se situa a 1,03, en fase de creixement del virus i el risc de rebrot és de 767. Són dades acumulades dels darrers dies que milloren lleument les de la darrera setmana de gener però que segueixen demostrant l’afectació de l’actual tercera onada de Covid-19.

La situació catalana a dia d’avui

La velocitat de propagació de la covid-19 a Catalunya, l'Rt, es manté un dia més en 0,92, segons el darrer balanç del Departament de Salut. El risc de rebrot ha baixat en les darreres 24 hores, en concret 4 punts, i se situa ara en 501. En paral·lel, la incidència a 14 dies també disminueix, i passa de 569,83 a 564,58. S'han declarat 3.078 nous casos confirmats per PCR o TA, amb un total de 477.173. El 6,48% de les proves de la darrera setmana han donat positiu. S'ha informat de 86 noves morts i el total és de 19.502. Hi ha 2.750 pacients ingressats amb covid-19 als hospitals catalans, 56 menys, i 724 a l'UCI, 7 menys que fa 24 hores. Els vacunats amb la primera dosi són 192.791 (+558) i 88.697 amb la segona (+5.059).

Arxivat a:

Comentaris (3)

maria Fa 11 mesos
Que tinguem sempre tant de Covid a la ciutat en comparació a les altres és feina evidentement de la falta de control per a tot de la policia local i d'aquest Ajuntament que encara no sabem per a què estan. Passen de tot, ni multes als incivics ni perseguir als deliquents ni res de res. Per cobrar cada mes i no poc segur que sí estan. Vergonya aliena donen.
Gràcies Capgros Fa 11 mesos
Sóc coneixedora que molts us critiquen a les xarxes. Però en sou els únics que informeu d'aquests temes que molts volem saber. El gran equip de comunicació de l'Ajuntament només es preocupa pel que fa o diu l'Alcalde però no diuen res de temes de ciutat. Malauradament no m'estranya les dades, només cal passejar per la ciutat i veure com està i com la gent passa de tot. Per cert, per quan una notícia del que ha fet l'Alcalde i el seu Govern el 2020? O que no ha fet?
Pepe Fa 11 mesos
Vaya siempre estamos en la clasificación de las peores ciudades de Catalunya en todo y mira que hay ciudades. Gracias Bote, de las de más paro, inseguridad, delincuencia, menos renta per cápita, más deuda y ahora también más Covid. Grande. Te aplaudimos o dimites por dignidad?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive