Mataró, amb el risc de rebrot més alt des de la segona onada
Mataró, amb el risc de rebrot més alt des de la segona onada

Mataró, amb el risc de rebrot més alt des de la segona onada

L’Rt de Mataró baixa una mica però la resta d’indicadors segueixen complicant en panorama d’aquesta tercera onada de Covid-19, amb un augment del nombre d'ingressats a l'Hospital inclòs

La tercera onada de la pandèmia va impactant a la costa de Mataró, embat a embat a cada actualització de Dades Covid i afegint més feina a fer des de la costa, és a dir l’Hospital de Mataró i la resta de sistema sanitari. Se sabia que Nadal, en el seu conjunt, faria alçar els indicadors i ara és qüestió d’avaluar fins on arriba el temporal. A dia d’avui, Mataró té un risc de rebrot de 818 punts i, a més, veu com segueix el degoteig d’ingressos per Covid-19 a l’Hospital de Mataró.

El Consorci Sanitari del Maresme, ens gestor de l’Hospital de Mataró ha actualitzat dades assistencials. A dia d’avui hi ha fins a 81 pacients per Covid-19 als seus centres. Són 7 més que els informats dimarts, només fa tres dies, pel que la tendència segueix sent a l’increment i l’ocupació de més llits. El que baixa (de 10 a 8) són els llits d’UCI ocupats, tot i que cal mantenir reserves sobre la interpretació d’aquesta xifra ja que l’Hospital només informa de defuncions en l’actualització setmanal dels dimarts. Dels 81 pacients del Consorci, 12 són al centre sociosanitari de l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena.

 

 

El risc de rebrot es desboca

Si les dades de pressió hospitalària pugen de forma moderada, el risc de rebrot sembla decidit a que aquesta tercera onada s’assembli a la segona, marcant un nou rècord des de llavors amb els 818 punts d’avui divendres. El fet que segueixi pujant també el percentatge de positius fins el 6,68% i l’augment de testos fets la darrera setmana pot explicar aquest augment, que és preocupant i que multiplica per quatre el llindar a partir del qual el risc de rebrot és ‘molt alt’.

Com a element menys nociu cal ressenyar com a mal menor que la velocitat de contagi que medeix l’Rt baixa en la darrera actualització 3 centèsimes i es queda en 1,89. Un descens menor que podria frenar l’ascens però no tombar la corba de contagis i que segueix situant Mataró en pitjor situació que la mitjana catalana i amb dades de transmissió comunitària alarmant (cada 10 positius en contagien 19).

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

Audrey Fa 1 mes
Som responsables de la nostra salut, tots hem d’estar atents i, si heu estat a l’estranger, feu una prova de crèdit, les polítiques estan fent la seva feina i els ciutadans tenim responsabilitats de drets però també deures de romandre normes sanitàries que són les úniques que ens protegeixen i protegeixen la resta de nens grans amb discapacitat i junts som una família capaç de protegir les nostres ciutats Regions Som les millors vacunes per disciplinar-la!
Audrey Fa 1 mes
és hora de prendre's les coses seriosament. La nova variant anglesa no té fronteres, la vacuna contra l'ARN ja circula i és molt eficaç i al cap de 12 dies la gent és immune a totes les variants del SARS-CoV-2 que afecten els nens l'únic mitjà vacunat confinat dia i nit!
maria Fa 1 mes
la policia de mataró sense cap control sobre les mascaretes, sembla que solament estiguin per la grua i multes de transit, lo demés res de res, ni control del covid ni per descomptat cap control sobre la delinquència, una vergonya d'ajuntament i policia local i després tenim les tases més altes de catalunya del covid de contagi i de la delinquència clar també
Martí Fa 1 mes
La rassa humana es aixo, un 10 % de inteligencia i 90 % d'estupidesa. No hi ha res a fer. Si no es per força no ho faran per voluntat propia. Amen.
passegem per Mataró Fa 1 mes
Tot i el fred, alguns carrers del centre i dels barris plens de gom a gom. Gent a cantonades passant l'estona en grups. En algunes places joves fins les tantes tot i el fred i el toc de queda. Portes de bars amb 10 o 15 persones xerrant tot el dia... Passeu per algun barri mireu quants sense mascareta... us sorpendreu. no hem après res. Però clar, no tenim ningú ho controli, les comunitats no diuen res... ara bé, les conseqüències les patim tots i totes. I per a molts, les

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive