Fins el 1993, quan es va confeccionar un estudi preliminar, la ciutat no havia tingut cap pla per desenvolupar la xarxa de clavegueram. El creixement urbanístic havia deixar aquesta xarxa desfassada i calia ajustar-se a les noves necessitats.El Pla director del Clavegueram, que es va aprovar en el ple del passat dijous dia 12, ve a donar resposta a aquesta mancança.
El pla es concretarà en 234 actuacions. Els principals objectius que s'hi plantejen, ha explicat el gerent d'Aigües de Mataró, AAMMSA, Rafael Montserrat, seran els «d' evitar les inundacions i reduir l'impacte dels vessaments generats pels grans aiguats».
D'aquí al 2018, el Pla del Clavegueram es desplegarà en tres fases: la primera, del 2004 al 2007, executarà les obres més urgents, que afecten sobretot a la zona del centre de la ciutat. També s'ha previst incloure dins aquesta fase la construcció de 3 dipòsits Anti D.S.U. (Descàrregues de sistemes unitaris) en el tram central de la platja.Tot i que no són obligatoris per llei, aquests dipòsits retenen les aigües provinents d'un sistema unitari (el que recull residuals i de pluja) després dels aiguats per depurar-los poc a poc. El sistema redueix la contaminació i augmenta la qualitat de l'aigua de les platges.
En una segona fase, que anirà del 2008 al 2013, es continuaran desenvolupant operacions tot i que de menys urgència, així com es continuarant construint nous col·lectors, nous embornals i pous de registre. Per últim, del 2014 al 2018, s'edificaran 17 dipòsits Anti D.S.U. més i s'hauran eliminat les clavegueres amb risc de desbordament.
Comentaris