Recollir les idees i propostes d’entitats i els ciutadans per lluitar contra el canvi climàtic des de la ciutat. Aquest és l’objectiu de la campanya participativa que posa en marxa l’Ajuntament de Mataró aquesta mateixa setmana, i que servirà com a base per a la redacció de la nova Agenda 21. Aquest document recull les prioritats en l’àmbit de la sostenibilitat. En la seva actualització, es vol posar l’èmfasi en l’estalvi energètic, l’eficiència en l’ús dels recursos i l’increment de les energies renovables, així com altres mesures que permetin lluitar contra el cani climàtic.
“Volem que els agents de la ciutat diguin la seva”, ha explicat la regidora de Medi Ambient, Quitèria Guirao, en la presentació en roda de premsa del procés participatiu. Aquest procés constarà de cinc sessions de debat, dues de les quals seran temàtiques, les altres dues sectorials (centrades en el sector associatiu, cultural i associatiu i al sector empresarial) i una darrera sessió plenària que servirà per posar en comú les aportacions recollides. Aquestes sessions, que començaran aquest dimecres, dia 6, estan obertes a entitats i ciutadans que ho vulguin, prèvia inscripció trucant al telèfon 010. Les sessions tindran lloc els dies 6 i 12 de maig i 9, 10 i 18 de juny. A més, també es podran fer aportacions a través del web municipal.
Aquesta iniciativa respon al compromís de l’Ajuntament de Mataró que va quedar recollit en la signatura a Brussel·les del Pacte Europeu d’alcaldes contra el canvi climàtic. Segons aquest compromís, l’Ajuntament haurà d’haver definit un pla d’actuació per reduir les emissions de gasos que causen l’efecte hivernacle. Les mesures d’aquest pla serviran també per actualitzar l’Agenda 21.
Conscienciar les escoles
La regidora de Medi Ambient ha explicat que amb aquest procés participatiu també es vol animar tant a les entitats com, sobretot, a les escoles de la ciutat a redactar la seva pròpia Agenda 21. Una de les cinc sessions programades està destinada precisament al sector associatiu, cultural i educatiu. "Volem provocar el debat i copsar qui pot estar-hi interessat i llavors ajudar i facilitar els recursos per elaborar la seva pròpia Agenda", ha explicat Guirao, que recorda que a la ciutat ja hi ha tres centres educatius dins el programa d'escoles verdes de la Generalitat. A aquests centres que són els IES THos i Codina i Puig i Cadafalch, i el CEIP Rocafonda, s'hi sumarà properament el CEIP Montserrat Solà. La idea, ha dit la regidora, és que moltes més escoles de la ciutat se sumin a aquesta iniciativa.
-
Comentaris