Imatge d'arxiu del barri de Cerdanyola.
Imatge d'arxiu del barri de Cerdanyola.

Redacció

Mataró rebutja i condemna l’agressió sexual a Cerdanyola

Tots els grups municipals de l’Ajuntament de Mataró han consensuat un manifest conjunt de condemna i rebuig

L’Ajuntament de Mataró, a través dels seus grups municipals, rebutja i condemna l’agressió sexual que dimecres va trasbalsar el barri de Cerdanyola, quan una noia va ser agredida sexualment per quatre homes. Els Mossos d'Esquadra van confirmar els fets i han obert una investigació per identificar els autors de l’agressió.

Tots els grups municipals de l’Ajuntament han consensuat un text en el qual es manifesta el “rebuig i condemna més absoluta contra aquest fet”. El manifest exposa la gravetat de l’agressió: “Les agressions sexuals són una violació dels drets humans fonamentals i un atemptat contra la llibertat i la dignitat de les persones. És alhora un delicte i un greu problema social i polític. La violència sexual és una forma de violència masclista que ens afecta a tota la ciutadania”.

L’Ajuntament apunta que “cal posar sobre la taula la realitat de la violència sexual amb què convivim. És imprescindible sumar esforços per rebutjar aquestes violències i actuar, tant a les institucions com al carrer, davant les greus conseqüències socials i humanes que pren la violència masclista”. Conclou que “la nostra ciutat no tolera cap tipus d’agressió sexual, sexista o lgtbifòbica i treballa per tal d’eradicar-les”. L’Ajuntament de Mataró posa a disposició de la persona agredida tots els recursos necessaris per a la seva atenció.

Dilluns, concentració de rebuig

L’Associació de Veïns de Cerdanyola ha convocat de cara aquest dilluns, dia 13 de setembre, una concentració “per expressar el rebuig a la violència masclista i a l’agressió sexual patida per una veïna del nostre barri.” L’agrupació veïnal d’aquest veral de Mataró fa una crida a tots els veïns i veïnes per tal que assisteixin a la mobilització que es farà dilluns. Arrencarà a les 18:30h des de la Plaça Isla Cristina i està previst que la protesta conclogui una hora més tard davant de l’Ajuntament de Mataró.

Si vols rebre aquesta i altres notícies d'actualitat al teu telèfon, escriu ALTA al nostre número de Whats App 638 06 99 84 i guarda'l a l'agenda de contactes. Rebràs les notícies més destacades a Whats App  

Comentaris (7)

Apex Fa 11 mesos
A un depredador de estos les vas a venir con historias de machismo... Cárcel a pan y agua y luego expulsión. Por cierto, ni una palabra de que los violadores eran magrebíes. Negando los hechos no se arreglan. Control de inmigración inmediato. Expulsión de maleantes de inmediato.
Conseqüències? Fets no paraules Fa 11 mesos
Condemnem i què fem per a que no torni a passar?
roberto rodrigo Fa 11 mesos
Está muy bien condenar lo ocurrido pero la pregunta es ¿QUE NARICES VAN A HACER? ( y digo narices por no decir.........)
Yaya Fa 11 mesos
Hipocresia de estos miserables políticos que permiten con sus leyes que pasen estas cosas y no hay manera de que las cambien por el bien de todos y para por fin encerrar o deportar toda esta lacra que nos invade
Audrey Fa 11 mesos
Com protegir les víctimes d'abusos sexuals o una parella brutal i violenta? Els pilons amb botó SOS s’han d’instal·lar a tots els carrers on puguem venir i ajudar a la víctima en qualsevol moment, la gent ha de saber que la policia hi és i no ha de tenir por que les veus de les víctimes ja no continuïn embolicant la tecnologia. al servei de les víctimes al carrer
Audrey Fa 11 mesos
Sí, instal·leu un centre d’assistència a les víctimes al costat de despatxos d’informació on les víctimes vinguin i deixen plantes a llocs per a ells o especialistes mèdics tocant que estan disponibles per ajudar a les víctimes sexuals de dones maltractades que són massa sovint víctimes silencioses i presenten una queixa a casa ambient social i molt humà menys una comissaria. L’assistència a les víctimes ha de ser un lloc que respecti la por de les víctimes
Maresmenc Fa 11 mesos
Les paraules se les emporta el vent... Fer concentracions o condemnes/rebuig verbals no serveixen absolutament per res. El problema continuara existint. Els agresors al ser d'origen marroquí vindrá un jutge i els deixara anar amb llibertat amb carrècs com pasa sempre??

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive