Vista general de com serà el Rengle i el seu parc
Vista general de com serà el Rengle i el seu parc

Vern Bueno

Mataró rebrà els seus visitants amb un gran parc al Rengle

Els jardins, ubicats entre el nou barri i la línia de ferrocarril, estaran finalitzats el març de 2007

El nou sector del Rengle, ubicat entre la Laia l'Arquera i la Riera d'Argentona, disposarà d'una gran zona verda. Un parc que donarà la benvinguda a tots aquells qui s'acostin a Mataró en tren des de Barcelona. Una zona ajardinada de 37.500 m2, aproximadament la meitat que l'actual Parc Central, situada en un terreny rectangular i pla de 50 metres d'ample i 750 de llarg, comprès entre el Passeig de Marina, el Carrer del Port, la línia del ferrocarril i la Via Sèrgia.

El projecte del Parc, encara sense batejar, va a càrrec de l'oficina d'arquitectura Batlle i Roig Arquitectes, especialitzada en espais públics i ordenació paisatgística i que actualment s'encarrega, entre altres obres, de l'arranjament dels espais públics de l'Expo 2008 de Saragossa. Un dels arquitectes responsables del projecte, Xavier Romaneda, ha explicat avui les característiques de la zona verda, que ha definit com la “carta de presentació” de la ciutat. Es tracta d'un sistema de jardins, situats un metre per sobre del carrer i de la línia de ferrocarril, per tal de gaudir de vistes al mar i d'una posició privilegiada respecte a les vies del tren. La idea és generar diversos espais interns, de forma circular, cada un d'ells amb usos diferenciats i arbrat i mobiliari urbà propis. L'objectiu d'aquest disseny, segons Romaneda, és “trencar amb la forma rectangular i unidireccional del parc”.

D'altra banda, també s'instal·laran columnes de llum de 12 metres d'alçada, pistes polivalents, jocs infantils, un amfiteatre i zones de bar. L'arbrat, format per Platans, Prunus, Tamarius, Oleas i Garrofers, i els arbustos que es plantaran s'adapten de manera òptima a la vida davant del mar i necessiten poca aigua per sobreviure. La separació amb les vies del tren es resoldrà amb un suau talús vegetal, una filera d'arbustos i un camí d'asfalt. El pressupost d'execució de les obres, promogudes per PUMSA i adjudicades a l'empresa Scrinser-Aridos, és de 3,5 milions d'euros, començaran el setembre i s'espera que estiguin finalitzades el març de 2007.

Escultura de Llucià González
Un dels atractius del nou parc serà una escultura de l'artista mataroní Llucià González, anomenada Ondulacions. Es tracta d'una obra feta d'acer polit per donar reflexos de llum al parc, amb una dimensió de sis metres de llarg per quatre d'alçada, i que simbolitza el nou creixement de la ciutat. Estarà col·locada en una plataforma circular per tal de què es vegi des de pràcticament qualsevol punt de la zona.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive