Manifestació contra un desnonament al carrer Marathon de Mataró
Notícies relacionades
Manifestació contra un desnonament al carrer Marathon de Mataró

Demanen informació a l'Ajuntament de Mataró sobre protocols si hi ha risc de suïcidi per desnonament

Arran del suïcidi de dues germanes a Barcelona abans de ser desnonades, la síndica de greuges de Catalunya obre actuació d'ofici demanant informació als principals ajuntaments catalans

 La síndica de greuges de Catalunya demanarà informació a l'Ajuntament de Mataró i als principals consistoris de Catalunya per conèixer els seus protocols, el vincle i la coordinació amb els agents de salut pública del territori i la formació que han rebut aquests agents per detectar situacions de risc de suïcidi davant la imminència de desnonaments.

Segons ha informat, la petició s'ha fet als consistoris de Barcelona, Lleida, Tarragona, Girona, Reus, Badalona, Sabadell, Terrassa, Cornellà, Mataró, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià del Besòs. Alhora, la institució ha informat que ha obert una actuació d’ofici arran del suïcidi de dues germanes hores abans de ser desnonades del seu habitatge, al carrer Navas de Tolosa de Barcelona.

Segons el comunicat, la síndica s’ha adreçat al Comissionat d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona "per conèixer les actuacions concretes que es van dur a terme per contactar amb les germanes i per garantir-los un acompanyament social i la cobertura de les seves necessitats bàsiques". 

0274460d d381 4ef3 890c ed3a6fcd538b

Protesta pel suïcidi de les dues germanes a Barcelona. Foto: ACN

"Les situacions de pèrdua d’habitatge o el risc de patir-les tenen conseqüències clares en la salut física i psíquica de les persones. Des de principis d’any, ja són cinc les persones que s’han tret la vida a Catalunya davant l’amenaça de la pèrdua de l’habitatge. La darrera, el passat mes de març a Sabadell", ha lamentat la síndica, que alhora ha recordat que la institució defensa que caldria que els ajuntaments disposessin d’un protocol de prevenció de suïcidis en situacions de pèrdua o risc de pèrdua de l'habitatge habitual.

Així, la síndica ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona si disposa d’aquest protocol i, si no en disposa, si té previst elaborar-lo.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive