Interior de la biblioteca popular, que serà la tercera biblioteca pública de Mataró.
Notícies relacionades
Interior de la biblioteca popular, que serà la tercera biblioteca pública de Mataró.

Mataró preveu tenir la tercera biblioteca municipal a l'estiu

L'antiga Biblioteca Popular de la Fundació Iluro passa a ser un equipament municipal i s'espera que al juny pugui obrir portes, tot i que encara no hi ha data oficial

Mataró comptarà des d'aquest estiu, si tot va segons les previsions, amb la tercera biblioteca municipal. Es tracta de l'antiga Biblioteca Popular de la Fundació Iluro, a la plaça de l'Ajuntament, que s'integrarà a la Xarxa de Biblioteques Municipals de Mataró i se sumarà a la Pompeu Fabra i a l'Antoni Comas. 

Aquest dijous, dia 24, l'Ajuntament ha acollit la signatura del conveni que fa efectiva aquesta integració, que culmina anys de converses. L'alcalde, David Bote, i el president de la Fundació Iluro, Pere Carles, han firmat el document, que preveu que la Fundació cedeixi al consistori les instal·lacions de forma indefinida mentre tinguin ús de biblioteca.

Encara no hi ha data oficial prevista d'obertura de l'equipament com a biblioteca municipal, tot i que fonts municipals assenyalen el juny vinent com a data probable. Tampoc s'ha definit quin nom tindrà la biblioteca, un fet que ha obert un encès debat amb partidaris i detractors de posar-li Josep Garcia Oliver, en honor al fundador de Caixa d'Estalvis Mataró, impulsora original de la biblioteca popular. 

large

Pere Carles i David Bote signen el conveni. Foto: Ajuntament

La biblioteca ocupa 1.500m2 i s'hi accedirà des del carrer d'en Palau 18. El consistori subrogarà el personal, format per cinc treballadors, i n'aportarà dos més. La Fundació Iluro s'ha fet càrrecde les obres per adequar les instal·lacions segons els criteris que estableix la Diputació de Barcelona per a les biblioteques públiques. 

Mentre no entri en funcionament la nova biblioteca, aquest divendres dia 25 de febrer ja reobrirà la sala de lectura de l'equipament, a la qual s'accedirà des del carrer Pujol. El seu horari serà de dilluns a  divendres de 16 a 20 h i els matins de dijous de 9.30 a 13.30 h.

large (1)

Exterior de la biblioteca. Foto: Ajuntament

Durant aquest període es donarà el servei de sala de lectura i sala d’estudi i els usuaris i usuàries podran fer consultes dels fons de la biblioteca exposat a les prestatgeries i consultes puntuals dels fons especials del magatzem, que segueixen sent titularitat i gestionats per la Fundació Iluro. Pel que fa als Clubs de Lectura de l’actual servei, aquests  es traslladen a l’Ateneu Centre Cultural de la Fundació Iluro.

Comentaris (2)

Joan Garcia Oliver Fa 4 mesos
El que és increïble és que la Fundació no cedeixi els fons especials. Cal que aquests fons estiguin a disposició de tothom i garantint la seva preservació. Només la Biblioteca Pública pot garantir aquest tema. Senyors i senyores de la Fundació: mirin el futur i traspassin tots els fons documentals a la Biblioteca Pública. Per bé de Mataró, dels seus ciutadans i ciutadanes i de la cultura.
Josep Garcia Oliver Fa 4 mesos
No es demana el nom de Josep Garcia Oliver per haver estat el fundador de la Caixa d'Estalvis de Mataró, sinó per haver estat el fundador de la primera Biblioteca Popular d'Espanya, que es va fundar a Mataró, i l'actual és la continuadora de la que va fundar ell i ha estat sostinguda per una entitat fundada també per ell, la Caixa de Mataró, avui Fundació Iluro.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive