Logo del programari InSuit
Logo del programari InSuit

Mataró, pioner en facilitar l'accés de persones discapacitades al seu web municipal

És el primer ajuntament de Catalunya en aplicar un programari específic per fer més accessible el portal a persones cegues o amb problemes de mobilitat

Un programari que millora l'accessibilitat al web municipal a les persones amb diferents tipus i graus de discapacitat. Aquesta és la mesura que ha pres l'Ajuntament de Mataró amb el seu portal web, convertint-se en el primer consistori de Catalunya en aplicar aquest sistema per a persones cegues o bé amb problemes de mobilitat.

És el primer ajuntament de Catalunya en aplicar un programari específic per fer més accessible el portal a persones cegues o amb problemes de mobilitat

Es tracta del programari InSuit, que proporciona un accés senzill i gratuït als continguts del web municipal. Ho fa a través del que es coneix com a capa d'informació semàntica, realitzada per experts en accessibilitat. El software treballa des del núvol i s'actualitza de forma constant. D'aquesta manera l'usuari no ha d'instal·lar-se cap complement al seu equip informàtic, sinó que en gaudeix de forma instantània.

13372bis

Diferents ajudes tècniques

Entre les ajudes tècniques del programari, hi figuren qüestions com el fet que el web llegeixi a l'usuari el contingut i les opcions disponibles, de manera que s'hi pot navegar sense necessitat de veure la pantalla. També d'estaca l'opció que l'usuari parli al web per navegar-hi, sense haver d'utilitzar les mans, o bé fer-ho a través del teclat, sense necessitat d'emprar el ratolí. Amb InSuit també es pot ajustar la mida dels textos i la combinació de contrast i color, i navegar utilitzant elements visuals destacats que simplifiquin el procés.

Membres de la Taula d’Accessibilitat van poder provar el nou programari en una sessió el passat 29 de març. El cost d’aquest software és de 6.000 € el primer any d’implantació. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive