-
-

Mataró participa en un projecte d'intel·ligència artificial per agilitzar tràmits

Rebrà ajuts europeus i preveu implementar un assistent virtual per conèixer i tramitar els ajuts socials des del mòbil.

Mataró participa en el projecte Gavius, liderat per l'Ajuntament de Gavà, que ha estat seleccionat per rebre fons del programa Urban Innovative Actions i que té com a principal objectiu crear un assistent virtual que ajudi a tramitar ajuts socials des del mòbil. Aquesta IA comunica els ciutadans quins ajuts socials els pertoquen i automatitza el procés de sol·licitud i cobrament; neix de la voluntat de fer un pas endavant per millorar l'administració amb noves tecnologies i gestió de dades del Big Data. La iniciativa requereix d’una inversió de 5,3 milions d’euros, dels quals el fons europeu del programa UIA finançarà el 80% amb una ajuda de 4,2 milions.

És una eina que permetrà una automatització de processos, ja que es dissenya amb un sistema d’intel·ligència artificial que aprèn constantment de les diverses tipologies d’ús. Permetrà una identificació digital, a través de reconeixement facial o biomètric, per tal de salvaguardar la privacitat de l’usuari, i serà de fàcil usabilitat.

De forma paral·lela, es dissenya també un assistent per als treballadors dels Serveis Socials i d’Atenció Ciutadana perquè puguin informar dels ajuts als quals es pot optar segons la casuística de cada persona i, alhora, procedir al pagament de manera automàtica.

Si bé el nou assistent virtual s’aplicaria en principi al camp dels Serveis Socials, està pensada perquè es pugui implementar en infinitat de casos d’ús que millorin la relació actual de la ciutadania amb l’administració. Amb això es vol aconseguir que els ajuntaments que l’implementin sigui una entitat Data Driven i que, per tant, les dades siguin utilitzades per la gestió i presa de decisions com a eina bàsica.

Mataró i Gavà, escollits a Espanya

El projecte impulsat per Gavà, juntament amb un altre de l’Ajuntament de Getafe, són les úniques iniciatives de consistoris espanyols que han obtingut aquest ajut. L’Ajuntament de Mataró ja va ser seleccionat a l’octubre de 2018 per rebre finançament europeu en el marc del programa UIA, en aquell cas per la iniciativa ‘Lloguem’ (Yes we rent), ara en desenvolupament.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive